Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

04. 08. 2017. 21:40 >> 21:12
1

POZITIVNA CETINJE

Zakoni nemoćni, institucije trome

Član cetinjskog odbora Pozitivne, Jovan Zuber, saopštio je da je više od 1.000 radnika OBOD-a u dilemi da li je u Crnoj Gori pravda dostižna ili su zakoni nemoćni, a institucije sistema trome i nesposobne.

 

"Da li je pravda u Crnoj Gori nedostižna ili su zakoni nemoćni a institucije sistema trome i nesposobne, samo su neka od pitanja čije odgovore trazimo i imamo pravo da znamo? Istu dilemu dijeli još i 1.100 bivših radnika EI 'Obod', koji su još 2008. potpisali sporazum o poravnanju iz radnog odnosa, kojim se Vlada Crne Gore, na čelu sa ondašnjim ministrom ekonomije Branimirom Gvozdenovićem, obavezala da će između ostalog svim radnicima tj. potpisnicima sporazuma biti izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa, zaključno sa danom stupanja na snagu ovog sporazuma", ističe Zuber.

On je rekao da pored "davno potpisanog i po Vladu Crne Gore obavezujućeg pravnog akta, kakav jeste sporazum o poravnanju iz radnog odnosa, postoji bojazan da će mnogi od njih, boreći bitku za pravdom u Crnoj Gori prethodno izgubiti bitku sa životom kao što to i jeste bio slučaj u pređašnjem periodu, sa ne tako malim brojem bivših radnika Oboda".

"S toga ovom prilikom još jednom upućujemo apel na institucije sistema, u prvom redu na Vladu Crne Gore, da u konačnom pristupi realizaciji svih navedenih zahtjeva na koje se sporazumom obavezala, a ujedno apelujemo i na ministra pravde Pažina da po ovom pitanju, resorno ministarstvo na čijem je čelu, stavi u funkciji posrednika između potpisnika sporazuma tj. Vlade Crne Gore i bivših radnika Oboda, kako bi pravda u konačnom bila zadovoljena", rekao je Zuber.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније