Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

27. 08. 2017. 20:41 >> 20:11

KONFERENCIJA U KOLAŠINU

O nacionalnom brendiranju u septembru

Konferencija o nacionalnom brendiranju, koju organizuje Ministarstvo ekonomije u saradnji sa njemačkom fondacijom Hans Zajdel, biće održana od 19. do 21. septembra u Kolašinu.

Generalni direktor za razvoj nacionalnog brenda i zaštitu potrošača u Ministarstvu ekonomije, Jovo Rabrenović, kazao je da će najveći dio konferencije biti posvećen predstavljanju potencijala sa državnog i lokalnog nivoa na kojima će počivati nacionalni brend Crne Gore.

„Ministarstvo ekonomije je prošlog mjeseca svim opštinama i ministarstvima uputilo poziv da kandiduju potencijale iz različitih oblasti, uz obrazloženje zašto Crna Gora treba da bude prepoznata baš po tim potencijalima”, kazao je Rabrenović agenciji Mina-business.

Prema njegovim riječima, oblasti na kojima je moguće bazirati razvoj nacionalnog brenda predstavljaju sve one oblasti u kojima Crna Gora posjeduje potencijale, čijom valorizacijom bi se ostvarila prepoznatljivost države na međunarodnom nivou, a na taj način izgradio i pozitivan imidž, što bi u krajnjem rezultirao stvaranjem uslova za postizanje konkurentske prednosti države u svijetu.

“Dakle, između ostalih, te oblasti mogu biti kultura, turizam, sport, proizvodni i uslužni sektor, poslovni ambijent, unutrašnja i vanjska politika, ljudi i slično, a mi očekujemo da ćemo do početka konferencije dobiti veoma konkretne predloge“, naveo je Rabrenović.

Konferencija, koja se organizuje četvrti put, će, kako je dodao, biti prilika da se o svim predloženim potencijalima povede diskusija, kako bi se napravila selekcija najboljih iz svake od oblasti.

„Crna Gora posjeduje značajne brend potencijale i zadovoljan sam činjenicom da i druge institucije to prepoznaju. Kroz dosadašnju komunikaciju sa pojedinim opštinama i kolegama iz drugih ministarstava, vidimo da svijest o tome postoji. To je važan preduslov da potencijale kojima država raspolaže, na najbolji mogući način stavimo u funkciju izgradnje njenog brenda, jer mi sami treba da vjerujemo u potencijale koje imamo, da bismo uvjerili i druge u njihovu vrijednost“, rekao je Rabrenović.

Prema njegovim riječima, za naredni period planirana je izrada Nacrta strategije razvoja nacionalnog brenda i upravo će konferencija imati za cilj da definiše sve potencijale na kojima bi brend države mogao da počiva.

„Predlozi koje prepoznamo kao kvalitetne treba da omoguće Crnoj Gori da po njima bude prepoznata u svijetu i da se diferencira u odnosu na druge države. Ujedno, predloženi potencijali mogu biti i osnova za buduće brendiranje samih opšina ili regiona kojem pripadaju“, kazao je Rabrenović.

Predstojeća konferencija biće prilika i da se predstave dosadašnji rezultati u procesu razvoja nacionalnog brenda, kao i planirane aktivnosti za naredni period.

Rabrenović je rekao da je poziv za učešće na konferenciji o nacionalnom brendiranju, osim predstavnicima ministarstava i opština, upućen i mnogobrojnim organizacijama iz oblasti turizma, kulture i privrednog razvoja.

„Do ovog trenutka, većina onih kojima je poziv upućen je potvrdila svoje učešće. Zaista očekujem da će predstojeću Konferenciju obilježiti kvalitetne diskusije sa konkretnim odlukama koje će, u određenoj mjeri, definisati pravac razvoja nacionalnog brenda Crne Gore“, zaključio je Rabrenović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније