Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

30. 08. 2017. 08:09 >> 07:41
2

ZA 26. SEPTEMBAR

Odgođeno ročište po tužbi radnika Riviere

Ročište koje je trebalo da bude održano sjutra u Osnovnom sudu u Herceg Novom po tužbi radnika hotela Rivijera protiv bivšeg vlasnika kompanije Riviera Management and Development Resort (RMDR), zbog neisplaćenih zarada i doprinosa, odgođeno je za 26. septembar.

Njihov advokat Petar Zloković kazao je da mu nije jasan razlog odgađanja, te da se postupak odugovlači na štetu radnika, prenosi Pobjeda.

"Tužba radnika je podnesena 9. marta. Prvo ročište održano je nakon tri mjeseca. Određeno je finansijsko vještačenje, a vještak je izračunao njihova potraživanja i 9. jula sudu dostavio nalaz po kome bivši vlasnik radnicima duguje 40 hiljada eura", rekao je Zloković.

On je kazao da je, kada je čuo da se sprema prodaja hotela, zatražio privremenu mjeru od suda kojom bi zabranio banci da raspolaže iznosom od 40 hiljada eura, odnosno da sud naloži javnom izvršitelju da od prodaje hotela zadrži taj iznos, kako bi se radnici kasnije namirili.

"Odbijen je naš zahtjev, hotel je prodat i od te prodaje se sada ne možemo naplatiti", dodao je Zloković.

Sud je, međutim, prihvatio zahtjev za privremenu mjeru na zemljište na kojem "leži" hotelski kompleks. Novi vlasnik je, naime, kupio samo objekte, ali ne i zemlju koja je data na korišćenje i još se vodi na kompaniju RMDR.

Kompanija je, kako je kazao Zloković, korisnik 28 hiljada kvadrata zemlje i sada je sudskim rješenjem donesena zabrana raspolaganja tom nekretninom.

"Vidjećemo kako će sve to da se odvija i kada se završi postupak da li će radnici moći da naplate svoja potraživanja. Nikoga nije briga za tih deset ljudi - ni državu, ni novog ni starog vlasnika, ni sud. Radnicima formalno-pravno nije prestao radni odnos, nijesu dobili radne knjižice. Sud se proglasio nenadležnim za dio tužbenog zahtjeva koji se odnosi na doprinose. Uložio sam žalbu Višem sudu i još nijesam dobio odgovor. Izguraćemo ovo suđenja do kraja, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje", rekao je Zloković.

Hotel Rivijera prodat je prije dvije sedmice za 6,8 miliona eura kompaniji Montenegro hotels, vlasništvo budvanskog biznismena Branka Ćupića. Montenegro hotels nije preuzeo nikakve dugove prethodnog vlasnika. Imovinu u Njivicama prodao je hipotekarni povjerilac Heta, kojoj je Hypo banka predala nevraćeni zajam kompanije RMDR, čiji je osnivač izraelska firma JT investments, a koja je regitrovana u Hong Kongu. Ukupan dug kompanije RMDR prema Heti je 11,6 miliona eura.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније