Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina biznis, Objavila: J.B.Č. ]

26. 09. 2017. 16:37 >> 16:07
1

PO TUŽBI RADNIKA

Opet odloženo ročište za hotel Riviera

Ročište po tužbi bivših zaposlenih u njivičkom hotelu Club Riviera u Osnovnom sudu ponovo je odloženo za 12. oktobar.

Pravni zastupnik desetak radnika, Petar Zloković, kazao je da je ročište formalno pravno, ipak, moralo biti odloženo, mada, kako smatra, moglo je biti okončano.

"Precizirao sam iznose po svakom tužiocu, odnosno zaposlenom, koliko im se duguje i to je vještak verifikovao. Poslao sam sve pismeno, a oni su to proslijedili drugoj strani – kojoj i gdje ne znam. Uglavnom, sutkinja je morala da odloži ročište formalno pravno. Mada, ovdje je bilo previše odlaganja i ovo je moglo biti okončano i danas", rekao je Zloković Radiju Jadran.

On je dodao da se u ime bivšeg vlasnika Riviere, kompanije JT Investment Limited, nije pojavio niko od predstavnika, čak ni pravni zastupnik, ali ročište je, kao je dodao, moglo biti održano i u 'krnjem' sastavu.

"Oni su očigledno uredno pozvani i imalo je uslova da se ročište održi, ali sutkinja je opet odložila ročište da bi mogla da im dostavi moj podnesak. Sve se samo odlaže. Radnicima bi sve skupa sa troškovima, trebalo isplatiti nepunih 40 hiljada eura", precizirao je Zloković.

Predstavnik radnika, Silvia Kaluđerović, kazala je da, iako ne dolaze na posao, sa radnicima Riviere još nije raskinut ugovor i u neprominjenoj su situaciji.

Od dana kada je novi vlasnik, Montenegro Hotels iz Kotora, preuzeo ključeve objekata, niko ih iz novog menadžmenta nije kontaktirao. Sada, kako je kazala, čekaju ishod suđenja, mada su im očekivanja u pozitivan ishod sve manja.

"Novi vlasnik nikoga od nas nije kontaktirao, barem nemam tu informaciju. Kad smo predali ključeve, tu se više ništa nije dešavalo i nemam više nikakav kontakt sa hotelom. Bivši vlasnici se više neće pojavljivati na suđenju, od toga nema ništa, kao da se to ne tiče njih", kazala je Kaluđerović.

Radnici Riviere, njih desetak, ostalo je od marta bez posla. Duguju im se plate od januara, kao i doprinosi od oktobra prošle godine. Za isplatu doprinosa radnicima, Sud se već oglasio nenadležnim.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније