Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

16. 09. 2017. 11:23 >> 10:53

PODRŠKA KLASTERIMA

Prate dinamiku realizacije projekata

Ministarstvo ekonomije prati dinamiku realizacije projekata klastera koji su u ovoj godini dobili finansijsku podršku i očekuje da budu završeni u ugovorom predviđenom roku, zaključeno je tokom posjete predstavnika Direktorata za razvoj klasterima u Bijelom Polju i Andrijevici.

 

U okviru svojih redovnih aktivnosti, predstavnici Ministarstva ekonomije, na čelu sa generalnim direktorom za razvoj Milošem Čelanovićem posjetili su Klaster drvoprerade iz Bijelog Polja, Turistički klaster iz Andrijevice i Udruženje drvoprerađivača, takođe iz Andrijevice.

"S obzirom na to da se projekti realizuju u periodu do šest mjeseci, cilj posjete je da se sada, na polovini njihove implementacije, sagleda dinamika realizacije, razmotre mogućnosti dalje saradnje, kao i da klasteri iznesu probleme sa kojima se suočavaju u svom poslovanju, kako bi se razmotrile i mogućnosti njihovog rješavanja", kazao je Čelanović.

Klaster drvoprerade iz Bijelog Polja je u okviru projekta nabavio viljuškar i započeo aktivnosti na unapređenju marketing politike klastera. Turistički klaster iz Andrijevice radi na rekonstrukciji jednog od objekata, dok Udruženje drvoprerađivača iz iste opštine radi na pripremi terena za instaliranje sušare, koja će takođe biti nabavljena u okviru istog projekta. Navedene aktivnosti samo su dio projekata, na čijoj realizaciji će klasteri raditi do decembra ove godine.

Predstavnici ministarstva su tokom posjeta sa klasterima razgovarali i o drugim aktivnostima koje oni planiraju da realizuju, kao i o mogućnostima dalje podrške tehničkog ili finansijskog karaktera.

Ministarstvo u narednom periodu planira posjetu i preostala četiri klastera koji su korisnici Programa, a u kontinuitetu je na raspolaganju ostalim klasterima, kako postojećim, tako i potencijalnim, radi razmjene informacija i sagledavanja mogućnosti podrške.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније