Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio P.R.

16. 10. 2017. 18:59 >> 18:29

SEKULIĆ NAJAVILA

Projekat za bolju prezentaciju proizvoda

Ministarstvo ekonomije planira da u toku naredne godine pokrene projekat koji će omogućiti bolju prezentaciju onoga što se proizvodi u Crnoj Gori, kako bi kod građana probudili takozvani ekonomski patriotizam, saopštila je ministarka ekonomije, Dragica Sekulić.

Ona je, nakon sastanka sa predsjednikom Opštine Budva Draganom Krapovićem i privrednicima, kazala da se najčešća primjedba koja se tokom prethodnih 12 posjeta u okviru Karavana ticala upravo plasmana domaćih proizvoda.

„Ono što smo do sada čuli od privrednika jeste postojanje poteškoća u otkupu proizvoda koji se proizvode u Crnoj Gori, neinformisanost o tome šta se proizvodi u Crnoj Gori i poteškoće u naplati onoga što prodaju. Ukoliko imate dva ista proizvoda, od čega jedan proizveden u Crnoj Gori, a drugi uvezen, imajte osjećaja da kupite onaj crnogorski. To je nešto čime mi želimo da izađemo u susret onome što smo čuli na sastancima“, kazala je Sekulić nakon Biznis karavana u održanog u Budvi.

Ona je dodala da osim toga, izazovi koje su mogli čuti tokom prethodnih posjeta i razgovora sa privrednicima su problemi u obezbjeđenju radne snage.

„Često čujemo da u Crnoj Gori imamo veliki broj nezaoposlenih, a sa druge strane, ono što takođe često čujemo, bez izuzetka, na svim sastancima sa privrednicima, jeste nedostatak ljudi koji bi radili u turizmu i u poljoprivredi. Tu poruku prenosimo kolegama zaduženim za rad i socijalno staranje i kolegama zaduženim za prosvjetu, kako bi bolje uskladili ono što su zahtjevi tržišta sa onim što mi objezbjeđujemo kroz politiku zapošljavanja i obrazovanja“, kazala je Sekulić.

Krapović je naveo da su takvi sastanci dobra prilika da se prikupe pravi inputi za ono što su sadašnje i buduće strateške odluke vlasti.

„Mi, takođe, imamo nekih naših lokalnih inicijativa. Naravno, u budućnosti ćemo podići stepen koordinacije i saradnje sa Ministarstvom, prije svega, zato što je lokalna samouprava uvijek tu, kroz Sekretarijat za privredu, na terenu i da bude vezivni faktor u kominikaciji direktno između Ministarstva i privrednika“, kazao je Krapović.

On je podsjetio na značaj privrede u Budvi, pogotovo koji ima za državni budžet, s obzirom na činjenicu da je turizam glavna privredna grana u ovom gradu. U Budvi se, kako je dodao, obavlja više od polovine turustičkog prometa.

„Opština Budva će biti kredibilan i posvećen partner u realizaciju programa i budućih odluka koje ćemo, nadam se, zajedno kreirati i prezentovati“, rekao je Krapović.

Ministarstvo ekonomije je, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pokrenulo Biznis karavan – karavan dobrih poslovnih prilika, kako bi obišli sve opštine u Crnoj Gori i u direktnoj komunikaciji upoznali privrednike sa svim programima podrške razvoju biznisa koje Ministarstvo ekonomije sprovodi.

Osim Budve, do sada je Biznis karavan posjetio Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Kolašin, Pljevlja, Šavnik, Žabljak, Cetinje, Danilovgrad, Nikšić i Plužine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније