Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

05. 12. 2017. 23:20 >> 22:48

ZAJEDNIČKE AKTIVNOSTI

Potpisan sporazum o saradnji PU i AMM

Poreska uprava i Asocijacija menadžera Crne Gore (AMM) potpisali su danas sporazum o saradnji, koji definiše okvir budućeg djelovanja na unaprijeđenju funkcionisanja obje organizacije.

Sporazum su potpisali direktor PU, Miomir M. Mugoša i predsjednik AMM-a, Budimir Raičković.

„Sporazum predviđa zajedničke aktivnosti vezane za razmjenu informacija od koristi za menadžere, posebno donosioce odluka sa posebnim akcentom na propise koji regulišu poreski ambijent, organizaciju seminara, stručnih rasprava i obuka, kao i realizaciju projekata od obostranog značaja“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Primjenom sporazuma, kako je objašnjeno, biće omogućena obostrana i kontinuirana razmjena iskustava, ekspertize i najbolje prakse, uključivanje predstavnika PU u projekte i stručna tijela AMM i organizacija događaja u cilju ostvarivanja strateških ciljeva obje organizacije.

Nakon potpisivanja sporazuma održan je sastanka predstvnika PU i AMM na kojem su predstavljene oblasti u kojima postoji prostor za zajedničku saradnju.

Na sastanku su precizirane i aktivnosti zasnovane na odredbama sporazuma, a čija realizacija je planirana za prvi kvartal naredne godine.

„Sporazum je potpisan u okviru proaktivnog pristupa PU asocijacijama privrednika i poreskih obveznika u Crnoj Gori, u nastojanju da se kroz saradnju i zajedničke aktivnosti obezbijedi što veći stepen dobrovoljnog poštovanja poreskih propisa i da doprinos jačanju sveobuhvatnog poslovnog ambijenta“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније