Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

18. 01. 2018. 10:38 >> 10:08

TELEKOM I MINISTARSTVO

Potpisan Memorandum za digitalnu CG

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Nikola Ljušev potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i saradnji za digitalnu Crnu Goru, koji predstavlja okvir za dalji razvoj infrastrukture i mreža nove generacije i primjenu ICT rješenja, u cilju poboljšanja efikasnosti usluga i kvaliteta života građana.

Kako je saopšteno iz Telekoma, u skladu sa Strategijom razvoja informacionog društva Crne Gore do 2020. i Evropske digitalne agende, Vlada Crne Gore je potpisivanjem tog dokumenta prepoznala značaj koji telekomunikacioni i ICT sektor ima u razvoju digitalnog društva.

Istakli su da Memorandumom se potvrđuje spremnost Vlade Crne Gore da pruži institucionalnu i sistemsku podršku modernizaciji postojećih i uvođenju novih tehnologija i usluga. 

„Cijeneći doprinos Crnogorskog Telekoma procesu digitalizacije i razvoju informacionog društva, Vlada je potpisivanjem ovog Memoranduma potvrdila svoju odlučnost da kontinuirano radi na unaprjeđenju poslovnog ambijenta u sektoru elektronskih komunikacija, povećanju broja javnih e-usluga i promovisanju informaciono-komunikacionih tehnologija u svim privrednim i društvenim aktivnostima građana Crne Gore. Ubijeđeni smo da dijalog i uzajamno povjerenje Vlade i operatora u Crnoj Gori daju snažan podsticaj novim investicijama u najsavremenije mreže i usluge, što smatramo preduslovom za socijalni i ekonomski razvoj našeg društva“, kazala je Sekulić.

Telekom je definisao strategiju za podršku razvoja informacionog društva i korišćenja naprednih ICT tehnologija, koje će omogućiti značajan privredni razvoj i doprinijeti postizanju definisanih Vladinih ciljeva sa fokusom na širokopojasni pristup internetu velikih brzina, e-upravu i e-usluge za sve građane i privredne subjekte u Crnoj Gori.

Izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, Nikola Ljušev, rekao je da je saradnja sa Vladom u procesu digitalizacije od velikog značaja, jer je riječ o jednom od najvažnijih trendova na globalnom nivou.

“Digitalizacija označava lagani kraj analogne ere i početak modernog poslovanja i organizovanja. Upotreba informacionih tehnologija i poboljšanje digitalne pismenosti učiniće život jednostavnijim i kvalitetnijim, samim tim što savremene tehnologije omogućavaju da stvari obavljamo brže, bolje i efikasnije, i da štedimo na vremenu i novcu.”

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније