Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Darko Bulatović, TVCG

19. 01. 2018. 21:49 >> 21:21
1

NEZADOVOLJNI

Željezarci traže veće plate i bolje uslove

Zaposleni u Čeličani nikšićke Željezare pišu peticiju zbog malih plata i loših uslova za rad.

Novo nezadovoljstvo radnika nikšićke željezare Tosčelik. U tom pogonu prije tri dana eksplodirala je i granata koja je završila u peći, a prava je sreća da se sve završilo bez posljedica budući da su, kako tvrde radnici, pronađene još dvije mine.

Eksplozije peći u nikšićkoj željezari minulih godina nijsu bile rijetkost, ali da u njoj završi i eksplodira mina dosad nije zabilježeno. Desilo se to u utorak veče i prava je sreća, kažu radnici, da je sve prošlo bez posljedica.

"Dokazano je ono na šta uporno upozoravamo, a to je da su uslovi rada nikakvi. Desio se veliki propust. Juče je policija čitavog dana bila i nađene su, koliko sam čuo nezvanično, još dvije granate, eto katastrofa", kazao je predsjednik sindikata željezare Toščelik, Pero Kadović.

Kadović očekuje da neko snosi odgovrnost zbog ogormnog propusta koji je mogao ugroziti živote radnika.

"Moja pretpostavka da je propust onih od kojih željezara nabavlja staro željezo, ali tu imaju nadležni organi koji će to da rasvijetle", dodao je Kadović.

Radnici se žale da je u takvim uslovima nemoguće raditi, pogotovo ako se uzmu u obzir i male plate, prije svega radnika u Čeličani, zbog čega pišu peticiju za povećanje početne zarade koja, kažu, sad iznosi oko 300 eura.

"Tražimo veće zarade, bolju zaštitu na radu, više ni ne znamo šta tražimo. Sve nam nešto obećavaju, a od toga nema ništa", kazao je Saša Tomić iz sindikat željezare Tosčelik.

"Plate mizerne, a po nekom nepisanom pravilu što je radniku teže radno mjesto, njemu je manja plata. To nema niđe", zaključio je Kadović. 

Od menadžmenata danas nije bilo moguće dobiti bilo odgovor na dešavanja u Željezari.

Da li planiraju da razmotre zahtjeve radnika za povećanje zarada, kao i kako se desio propust sa minama, te da li će neko zbog toga odgovarati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније