Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 07. 2013. 14:25 >> 14:25

SINDIKAT O KAP-u

Sačuvati što više radnih mjesta

Sindikalno povjereništvo Glavnog grada apelovalo je nadležne institucije da u slučaju KAP-a usmjere sve aktivnosti u pravcu zadržavanja što većeg broja radnih mjesta.


Ocijenjeno je da treba sačuvati što više radnih mjesta, s obzirom na to da je posljednjih godina veliki broj radnika ostao bez posla, a samim tim i bez stalnih primanja po osnovu rada.

U saopštenju se navodi je Sindikalno povjereništvo jedinstveno u ocjeni da u okviru socijalnih programa treba smanjiti dosadašnju praksu davanja otpremnina, jer ona rješava probleme viškova zaposlenih na kratak rok.

Komentarišući uvođenje stečaja u KAP, iz Sindikalnog povjereništva je saopšteno da taj postupak "bez obzira na smanjenje broja zaposlenih, uliva nadu da će se višegodišnji nagomilani problemi u toj kompaniji riješiti na najbolji mogući način".

"Nakon najavljenog restrukturiranja i izbora novog, kvalitetnog partnera, možemo se nadati ozdravljenju te kompanije, na dobrobit ne samo zaposlenih nego i svih građana", poručili su iz Sindikalnog povjereništva.

Sindikalnom povjereništu je prihvatljiva inicijativa koju je predsjednik Sindikata Aluminijuma Rade Krivokapić uputio Ministarstvu rada i socijalnog staranja koja se odnosi na izmjene Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) u vezi odlaska u penziju radnika koji imaju više od 30 godina radnog staža.

"Ako bude prihvaćeno, to rješenje će svakako ići u njihovu korist, s obzirom na to da se radi o radnicima koji se teško mogu ponovo uključiti u tržište rada i naći novo zaposlenje", uvjereni su u Sindikalnom povjereništvu Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније