Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

09. 03. 2018. 13:17 >> 13:13
1

NAREDNE SEDMICE

CBCG će djecu učiti o novcu

Kako bi unaprijedila finansijska znanja i vještine posebno kod djece i mladih, Centralna banka Crne Gore će naredne sedmice, od 12. do 18. marta obilježiti Svjetsku nedjelju novca pod sloganom "O novcu je važno znati".

"Ova manifestacija organizuje se na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i mladih (CYFI) i ima za cilj unapređenje finansijskih znanja i vještina, posebno kod ovih kategorija stanovništva", navodi se u saopštenju.

Iz CBCG napominju da su kao društveno odgovorna institucija i ove godine osmislili brojne aktivnosti za djecu i mlade kroz posjete vrtićima i osnovnim i srednjim školama u više crnogorskih gradova.

Jedan broj crnogorskih učenika, dodaju, posjetiće Muzej novca na Cetinju.

"Prilikom pomenutih posjeta, biće organizovana predavanja, kreativne radionice i diskusije na teme: novca, štednje, uloge i značaja finansijskih institucija i sl", kazali su iz CBCG.

Iz te institucije zaključuju da kroz iniciranje i realizaciju takvih aktivnosti, CBCG promoviše finansijsku edukacju djece i mladih i daje doprinos sprovođenju globalne akcije koja okuplja više miliona učesnika širom svijeta.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније