Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 02. 2013. 08:31 >> 08:29

KAP

Obavezni da Glenkoru prodaju sve što proizvedu

Kombinat aluminijuma (KAP) ne može pokrenuti prerađivačke kapacitete, ukoliko ne počne da uvozi aluminijum, jer je obavezan da do kraja 2016. godine švajcarskoj kompaniji Glenkor proda sve što proizvede, pokazuju podaci Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

»KAP je 2.juna 2010. zaključio petogodišnji ugovor sa Glenkorom, prema kome je dužan da isporuči najmanje 60 hiljada tona primarnog aluminijuma godišnje, da bi u avgustu 2011. aneksom produžili ugovor do 2016. i povećali tonažu, tako da do isteka ugovora KAP mora prodavati ukupnu godišnju proizvodnju Glenkoru«, pokazali su podaci istraživačkog centra MANS-a.

Dan piše da prema navodima revizionog izvještaja, ugovorom je precizirano da će po svakoj toni koju proizvede, a odbije da isporuči KAP morati da plati kaznu Glenkoru od 16,6 dolara.

»To znači da do kraja 2016. KAP neće moći da stavi u funkciju nijedan prerađivački kapacitet«, upozorili su iz MANS-a i kazali da je zahvaljujući ovakvom ugovoru jedini način da se, kako je najavljeno, pokrene Prerada je da KAP uvozi aluminijum.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније