Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: M.L.B.

06. 07. 2018. 12:46 >> 12:34
3

USPJEŠNA KAMPANJA

Građani sve više kupuju domaće

Prvi efekti promotivne kampanje za Program "Kupujmo domaće", nakon nešto više od mjesec dana sprovođenja su veoma ohrabrujući, a istraživanje je pokazalo da oko 17 odsto građana više i češće kupuje domaće proizvode.

Pozitivan odgovor potrošača u Crnoj Gori pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je, u periodu od 8. do 20. maja, za potrebe Programa Kupujmo domaće, sprovela agencija IPSOS, na reprezentativnom uzorku od 1.011 građana Crne Gore starijih od 18 godina.

Takođe, prvi, preliminarni podaci iz trgovinskih lanaca, pokazuju rast prodaje domaćih proizvoda.

Prema istraživanju, čak 17 odsto kupaca više i češće kupuje domaće proizvode u odnosu na period od prije godinu dana.

To je, kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede uzimajuć u obzir činjenicu da se kupovne navike sporo mijenjaju, izvanredan rezutat i dobra osnova za dalji rad na podizanju svijesti potrošača o značaju kupovine domaćih proizvoda za jačanje domaće privrede i podizanje životnog standarda svakog građanina u Crnoj Gori.

Za Program Kupujmo domaće, prema istraživanju, čulo je 70 odsto građana,a gotovo 44 odsto njih bar djelimično ili u potpunosti zna i za konkretan sadržaj ovog nacionalnog projekta.

Ne samo da je za relativno kratko vrijeme opšta informacija o nacionalnom programu „Kupujmo domaće“ doprla do velikog broja kupaca i potrošača, već je i kod značajnog dijela njih stvorena jasna svijest o tome kakvi su očekivani efekti.

Kao najznačajnije efekte ovog programa građani navode jačanje ekonomije (58 odsto), otvaranje novih radnih mjesta (37 odsto), jačanje povjerenja potrošača u domaće proizvode (35 odsto) kao i generalno poboljšanje kvaliteta domaćih proizvoda (31odsto).

Zaključak koji proizilazi iz odgovora potrošača koji stabilno ili povećano kupuju proizvode domaćeg porijekla je da to čine prevashodno zbog povjerenja u domaće proizvode i njihovog pouzdanog kvaliteta, što i jeste jedan od ključnih ciljeva projekta.

„Posebno ohrabruje podatak da 16 odsto potrošača procjenjuje da će u narednih 12 mjeseci češće kupovati proizvode domaćeg porijekla, dok većina postojećih kupaca domaćih proizvoda očekuje da će im ostati vjerna i u narednih 12 mjeseci“, pokazalo je istraživanje.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније