Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 08. 2018. 07:05 >> 06:48
5

MARKOVIĆ NA SASTANKU

U Draču o ekonomiji i EU integracijama

Neformalni sastanak premijera država Zapadnobalkanske šestorke, koji se održava u Draču, prilika je da Crna Gora afirmiše svoj evropsko-integracioni put i dobru poziciju u regionu, smatra profesorica na ekonomskom fakultetu Gordana Đurović.

Glavne teme biće ekonomija i evropske integracije, što, kaže Đurović, premijeru Dušku Markoviću daje za pravo da od sastanka očekuje konkretnije dogovore oko ekonomskih projekata, ali i unaprjeđenje dobrosusjedskih odnosa. Najavljeno je prisustvo i evropskog komesara za proširenje i susjedsku politiku Johanesa Hana i predsjednika Evropske banke za obnovu i razvoj Sume Čakrabartija. 

"Svaka zemlja regiona, tako i Crna Gora očekuje da će doći do još konkretnijih zajedničkih dogovora u vezi sa ekonomskim projektima, i ne samo trgovinske nego i ekonomske saradnje. Istovremeno, zajednička košljucia svakako to je proces evropskih integracija, dinamiziranje pregovora Crne Gore i Srbije, otvaranje pregovora sljedeće godine za Makedoniju i Albaniju i napredak koji mogu ostvariti Kosovo i Bosna u ovom momentu. Dolazak Komesara Hana daje posebnu dimenziju. Kako je najavljeno, možda i predstavnici nekih institucija kao što je Svjetska banka, znači da će tema biti i ekonomija i evropske integracije, što je svkako dobra priika za Crnu Goru da afirmiše svoj evropsko integracioni put i dobru poziciju u regionu", saopštila je Gordana Đurović, profesorica na ekonomskom fakultetu i bivša ministarska evropskih integracija.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније