Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

03. 12. 2018. 06:54 >> 06:30
9

CRBC

Autoput simbol prijateljstva i saradnje CG i Kine

Projekat izgradnje auto-puta Bar Boljare predstavlja put prijateljstva i saradnje koji vodi prosperitetu Crne Gore, kazao je u razgovoru za Dnevne novine regionalni direktor za Evropu i Latinsku Ameriku u kompaniji China road and Bridge corporation (CRBC) Gao Yuanhai.

 

On je Dnevnim novimama kazao da se auto-put Bar Boljare, koji gradi ta kineska kompanija, suočava sa kompleksnim zadacima, naročito kada je riječ o izgradnji konstrukcije.

“Duboko vjerujem da uz podršku Vlade Crne Gore možemo uspješno završiti projekat vijeka koji smatramo simbolom prijateljstva i saradnje”, istakao je Yuanhai, dodajući da je radove na auto-putu posljednji put obišao prošlog mjeseca i uvjerio se da je tim CRBC-a u potpunosti posvećen kvalitetu izvođenja radova, te da zaposleni rade predano kako bi projekat završili na vrijeme.

Prema njegovim tvrdnjama auto-put Bar Boljare već utiče na poboljšanje nacionalne ekonomije.

Odgovarajući na pitanje da li CRBC vidi potencijal za buduća investiranja u Crnu Goru, on ističe da su u kompaniji sigurni u napredak naše države, te da su spremni da učestvuju u poboljšanju crnogorske saobraćajne mreže i njenom interkontinetalnom povezivanju.

Zamjenik predsjednika CRBC-a Ye Chengyin je istakao da su u CRBC-iju zadovoljni kontinuiranom komunikacijom sa crnogorskom vladom i zajedničkom podrškom u implementaciji projekta.

“Vlada u Crnoj Gori poštuje ugovor. U svakom projektu ima uspona i padova, ali smo zadovoljni saradnjom”, kazao je Chengyin.

 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније