Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

04. 02. 2019. 08:08 >> 07:36
4

NOVI ČLAN UPRAVNOG ODBORA

Američki sudija i bivši direktor FBI-ja u UCB

Novi član Upravnog odbora Universal Capital banke (UCB) biće Luis J. Freh, bivši direktor američkog FBI-ja i nekadašnji sudija Okružnog suda Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Južni okrug države Njujork, saznaje Pobjeda.

Freh je bio direktor FBI-ja od 1993. do 2001. godine na predlog američkog predsjednika Villiama J. Klintona, a bio je na ovoj funkciji za vrijeme predsjedničkih mandata predsjednika Klintona i predsjednika Džorga Buša.

Freh i Odbor će biti zaduženi za nadzor nad sprovođenjem politika i procedura iz oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma (AML), usklađenosti banke sa domaćim i međunarodnim propisima i najboljom poslovnom praksom (compliance).

Zajedno sa članovima Odbora, Freh će nastojati da podstiče aktivnosti na zaštiti i unapređenju ugleda banke kao i njenih odnosa sa relevantnim institucijama u Crnoj Gori i inostranstvu.

UCB je Centralnoj banci predala zahtjev za saglasnost za imenovanje Freha i očekuje se pozitivan odgovor na vrijeme, da se zvanična procedura banke finalizuje na sastanku Upravnog odbora banke 25. februara.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније