Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 04. 2019. 16:32 >> 19:28
1

190 MILIONA EURA

Vlada emituje državne obveznice na domaćem tržištu

Vlada će se ove godine zadužiti na domaćem tržištu i to emisijom obveznica u vrijednosti od 190 miliona eura.

Kako je kazao generalni direktor Direktorata za državi trezor Dragan Darmanović, Vlada je usvojila dvije odluke o emisiji državnih obveznica na domaćem tržištu.

"Prva je u iznosu od 140 miliona eura na 5 godina otplate i kamatnom stopom od 3 odsto a druga je od 50 miliona na period otplate od 7 godina i kamatnom stopom od 3,5 odsto", precizirao je Darmanović.

Za razliku od prethodnih godina gdje je nominalna vrijednost obveznica oznosila 10.000 eura, nominalna vrijednost ovih biće 1.000 eura.

"U Vladi smo smatrali da će ona na ovaj način biti mnogo prihvatljivija za građane i da će oni u većom mjeri učestvovati u emisiji obveznica nego ranije", kazao je Darmanović.

Na ovaj način država će obezbijediti sredstva za budžet za 2019. godinu na domaćem tržištu i u isto vijeme uticati na aktiviranje domaćeg tržišta kapitala i trgovinu hartijama od vrijednosti.

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici utvrdila i predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskim savjetnicima.

"Predloženim izmjenama, izvršiće se izjednačavanje rezidentnih i nerezidentnih fizičkih i pravnih lica (državljani država članica Evropskog ekonomskog prostora) u pogledu obavljanja poslova poreskog savjetnika u Crnoj Gori, u cilju usklađivanja sa Direktivom u uslugama na unutrašnjem tržištu, koja ima za cilj korišćenje prednosti jedinstvenog tržišta usluga kako za pružaoce, tako i za korisnike usluga", kazala je nakon sjednice Vlade v.d. generalne direktorice Direktorata za poreski i carinski sistem Biljana Peranović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније