Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

07. 04. 2019. 08:18 >> 08:18

TURISTIČKI INSPEKTORI

Najviše žalbi zbog neizdavanja fiskalnih računa

Turistički inspektori će se u skladu sa Planom praćenja pojačanog nadzora u turističkoj sezoni ove godine usredsrediti na suzbijanje sive ekonomije u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti, zatim na rad plovnih objekata, posebno u Virpazaru, odnosno na Skadarskom jezeru, u Kotoru i Perastu, organizaciju i oglašavanje izletničkih programa, rad turističkih vodiča bez licence i nadzor privremenih ugostiteljskih objekata, kazala je za Pobjedu glavna inspektorka za turizam Svetlana Šljivančanin.

 

Prioritet u radu Turističke inspekcije predstavljaju inicijative gostiju, građana i svih nezadovoljnih korisnika usluga, koji su prošle godine dali ukupno 781 primjedbu na rad ugostiteljskih i turističkih subjekata.

“Gosti su se žalili na: neizdavanje fiskalnih računa, kvalitet pružene usluge u oblasti ugostiteljstva, rad plovnih objekata, kvalitet pružene usluge turističkih agencija, rad zakupaca kupališta, posebno u dijelu neoslobađanja plaže od plažnog mobilijara i nepostojanja spasilaca na plažama”, kaže Šljivančanin.

Inspektori su već raspoređeni po gradovima, a sa pojačanim nadzorom počinju od 1. maja.

Posebnu pažnju će pokloniti, kao i prethodnih godina, uređenju i opremanju kupališta, odnosno organizaciji spasilačke službe, oslobađanju pola plaže od plažnog mobilijara i izdavanju fiskalnih računa za pružene usluge.

“Pored primorskih opština, Turistička inspekcija će organizovati pojačane aktivnosti i u sjevernim opštinama, gdje je priliv gostiju posljednjih godina u porastu. Fokus kontrola turističkih inspektora biće na pružanju usluga raftinga, kampova, etno sela, kao i na evidenciji gostiju u hotelskom smještaju, izdavanja fiskalnih računa kod svih svih ugostiteljskih objekata i drugo”, kazala je Šljivančanin.

Imajući u vidu da se u Podgorici i okolnim opštinama razvija gradski turizam i da jedan broj sugrađana provodi slobodno vrijeme na obalama Skadarskog jezera, rijeka Morače i Cijevne, gdje se javlja tendencija otvaranja ugostiteljskih objekata i kupališta, planirano je, kako objašnjava, i stalno prisustvo turističkih inspektora na ovom terenu.

“Program predviđa i saradnju sa drugim organima, kako državnim, tako i na lokalnom nivou. Posebno nam je značajna podrška Uprave policije i Komunalne pocije, sa kojimlia imamo odličnu saradnju”, ističe Šljivančanin.

Turistički poslenici najavljuju i ove godine raniji početak ljetnje sezone. Gosti već pristižu, a Šljivančanin kaže da su inspektori već raspoređeni po primorskim opštinama, ali da sa pojačanim aktivnostima kreću prvog maja.

Ona objašnjava da se pojačani nadzor podrazumijeva nadzor poslovnih subjekata u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније