Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: M.M ]

26. 04. 2019. 19:05 >> 21:25
2

EPCG

Primjena tarifnih modela odgođena do prvog juna

Primjena tarifnih modela na osnovu kojih će građani moći da odaberu način kako će im se obračunavati potrošena elekrtične energije, počeće prvog juna, saopšteno je danas iz Elektro privrede Crne Gore (EPCG).

Primjena je trebalo da počne 1. maja ali je odložena u skladu sa inicijativom i odlukom Vlade o ukidanju naknade za podsticanje proizvodnje iz obnovljivih izvora energije (OIE1).

"Predložemim tarifnim modelima i ukidanjem naknade OIE1 do 300 kilovat sati (kWh), kumulativni efekat za budžet domaćinstva, biće umanjenje računa od 2,5 do 5,5 odsto za ovu količinu potrošnje", kazali su iz EPCG.

Iz EPCG su rekli da će za potrošače sa visinom računa do 60 EUR, vrijednost računa biti na istom nivou.

"Preko 80 odsto domaćinstava, čija potrošnja do 600 , imaće iste ili umanjenje račune od 1. Juna. Samo pet odsto potrošača, čiji računi iznose oko 100 EUR, novom korekcijom cijena u tarifnim modelima, plaćaće oko jedan odsto više nego što to čine u skladu sa trenutnim cijenama", saopšteno je iz EPCG.

Iz te kompanije su objasnili da se u slučaju da je domaćinstvo jedno od skoro 200 hiljada članova Zlatnog tima, uračunava dodatni popust od 13 odsto a uključujući još 18 hiljada korisnika subvencije Ministarstva rada i socijalnog staranja iz kategorije ranjivih kupaca.

Kako su kazali činjenica je da će većina domaćinstvava imati smanjenje budžetskog opterećenja prilikom plaćanja računa za električnu energiju.

Iz EPCG su rekli da će kupci moći jednom u toku kalendarske godine da izaberu tarifni model, a informaciju o tome koji najviše odgovara njihovom načinu potrošnje mogu da dobiju na šalterima lokalnog snabdijevanja ili besplatnim pozivom na broj call centra, 19100.

"Uz to, na web portalu EPCG već je postavljen kalkulator a domaćinstva će ubrzo dobiti i ilustrativni flajer sa svim relevantnim informacijama za izbor modela. Kupci koji su tokom aprila potpisali ugovor o izboru tarifnog modela primjena istog stupiće na snagu od 1. juna", objasnili su iz EPCG.

Iz te kompanije su kazali da će pažljivo pratiti primjenu ponuđenih modela i uvažavati sugestije potrošača, i da će nakon određenog vremena eventualno praviti određene izmjene i dopune u cilju zadovoljenja potreba svih zainteresovanih strana.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније