Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

05. 07. 2019. 07:49 >> 07:49

ZA PRVIH 6 MJESECI

Od akciza na cigarete 19,8 miliona eura

Uprava carina je u prvih šest mjeseci ove godine na račun akciza na cigarete naplatila 19,8 miliona eura i tako premašila naplatu iz istog perioda prošle godine.

"Uprava carina je u prvih šest mjeseci 2019. postigla dobar trend naplate akcize na cigarete, čime je premašena ostvarena naplata iz istog perioda prethodne godine. Ostvarena bruto naplata akcize na cigarete u periodu januar - jun 2019 godine iznosila je 19.873.066,00 eura, sa obračunom razlike akcize na cigarete, dok je u istom periodu 2018.godine naplaćeno 17.706.312,00 eura, čime je ostvaren rast prihoda od 12,23 odsto", navode iz Uprave carina.

Pozitivan trend se ogleda i u većem broju izdatih akciznih markica za cigarete, koji je za 42% veći u odnosu na isti period prošle godine.

"U naredna tri mjeseca očekuje se još značajaniji rast naplate akcize na cigarete, po osnovu preuzetih i poručenih akciznih markica za cigarete, koji će iznositi od 25% do 30% više u odnosu na uporedni period iz 2018. godine", saopštila je Uprava carina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније