Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 10. 2013. 08:39 >> 08:47

PROBLEMI

Račun Saveza sindikata opet u blokadi

Savezu sindikata opet je blokiran račun, jer je prije pet dana postala pravnosnažna presuda kojom je grupa bivših radnika dobila oko 67.000 eura od te organizacije.

 

 

Problem u SSCG je počeo kada su sa Vladom 2008. potpisali ugovor o isplati otpremnina za žrtve tranzicije - radnike koji su od 2000. do 2007. godine ostali bez posla ne sovjom krivicom.

Vlada je tada obezbijedila 16,5 miliona za isplatu oko osam hiljada radnika koji su trebali da dodbiju po 1.926 eura. Novac je uplaćen SSCG, koji je trebao da proslijedi radnicima. Međutim, od tada je nekoliko stotina radnika tužilo SSCG i dobilo na sudu, pa je sa računa ove organizacije skinuto više od 650.000 eura.

To je, pišu "Vijesti", izazvalo česte blokade računai kašnjenja u isplatama zarada zaposlenima u SSCG i neuplaćivanja poreza i doprinosa.

Lider SSCG Veselin Vujanović, koji je u tom periodu bio na čelu akcije isplate novca, rekao je za podgorički list da ne može biti odgovoran što Savez sindikata gubi sporove.

"Dok sam bio na čelu SSCG imali smo pet tužbi bivših radnika koji su tražili novac i svih pet je odbijeno. To su bili radnici koji nijesu vjerovali u akciju i nijesu se bili prijavili dok su trajali spiskovi. Podnijeli su te tužbe kada je ona završena i kada su shvatili da je uspješna, jer su ostali dobili novac, Sud je u tim slučajevima presudio da nemaju pravo na ove otpremnine. Zašto sada SSCG gubi takve sporove, zaista ne znam, kazao je Vujanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније