Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 10. 2013. 20:30 >> 11:31
1

ŽUGIĆ U VAŠINGTONU

Uz rebalans i mjere za stabilizaciju budžeta

Ministar finansija Radoje Žugić boravi u Vašingtonu na godišnjem zasijedanju Svjetske banke i MMF-a. Najviše interesovanje, u te dvije međunarodne finansijske institucije pokazali su za fiskalnu konsolidaciju i njen odraz na finansijsku i ukupnu makroekonomsku stabilnost u Crnoj Gori kazao je Žugić Glasu Amerike.

Ministar kaže da je njegov resor uz rebalans budžeta pripremio i set od 10 konzistentnih mjera koje će pratiti usvajanje budžeta.

"Riješili smo da donesemo Zakon o zaradam u javnom sektoru gdje će sve zarade biti objektivizirane i zavisiće od kretanja fiskalnih i monetarnih parametara već od nivoa profitabilnosti, ali i od nivoa zaduženosti kada su u pitanju opštine i javna preduzeća", kazao je Žugić.

On je najavio i novu regulativu koja će zaustaviti povratnike u sivoj ekonomiji.

"To će biti set mjera koje će zajedno sa rebalansom budžeta biti predložene Skupštini i moje očekivanje je da ćemo i od ovih konzistentnih mjera imati efekata, kao i od ovih koje smo imali u prethodnom periodu koje smo zvali hitnim mjerama", poručio Žugić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније