Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

21. 09. 2020. 13:12   >>  13:59

DRŽAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA

Pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Uprave policije

Državna revizorska institucija dostavila je preliminarni izvještaj o izvršenoj reviziji kojim je, uz preporuke, kao i uslovno mišljenje na usklađenost sa propisima dala pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Uprave policije.

Državna revizorska institucija je u periodu od decembra 2019. do jula 2020. godine vršila reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja i pravilnosti poslovanja Uprave policije za 2019. godinu.

''Uvidom u  Izvještaj o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Uprave policije za 2019. godinu jasno je da je Uprava policije postupala po preporukama Državne revizorske institucuje datim u prethodnim izvještajima, što je pored ostalog rezultiralo značajnim smanjenjem broja tužbi policijskih službenika zbog povrede prava iz radnih odnosa u odnosu na prethodni period'', navode iz Uprave policije.

U dokumentu se, kažu, konstatuje da je Kolegijum Državne revizorske komisije stekao razumno uvjerenje da je dat istinit i objektivan prikaz iskazanih primitaka i izdataka u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor, što je za rezultat imalo pozitivno mišljenje koje je Upravi policije upućeno od strane pomenute institucije.

''Uprava policije će svakako nastojati da u ostavljenom  roku pripremi plan aktivnosti na otklanjanju konstatovanih nepravilnosti, kao i da iste otkloni u skladu s preporukama'', poručuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније