Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 11. 2013. 16:15 >> 16:23

ŽUGIĆ U PARIZU

Sporazum sa bankom SE

Ministarstvo finansija potpisalo je sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope, okvirni sporazum za realizaciju Regionalnog stambenog programa, kojim je predviđeno rješavanja stambenog pitanja za raseljene i interno raseljene, navodi se u saopštenju tog resora.

Ministar finansija Crne Gore Radoje Žugić boravio je danas u radnoj posjeti Parizu, tokom koje je imao susrete sa guvernerom Razvojne banke Savjeta Evrope (CEB), Rolfom Vencelom, i direktorom i potpredsjednikom Rotšild banke za Evropu, Žan-Klod Mejerom.  

"Polazeći od dobre saradnje sa Razvojnom bankom Savjeta Evrope, došlo se do faze potpisivanja Okvirnog sporazuma, za realizaciju Regionalnog stambenog programa. Programom je predviđeno obezbjeđivanje sredstava za realizaciju projekata u cilju rješavanja stambenog pitanja za raseljena i interno raseljena lica", navodi se u saopštenju MF.

Navode da današnje potpisivanje Okvirnog sporazuma predstavlja preduslov za realizaciju projekata na teritoriji Crne Gore, a koji se odnose na iznalaženje trajnih i održivih stambenih rješenja za raseljena lica, što je jedan od prioriteta crnogorske vlade.

"Navedenim Programom rješavanja stambenih potreba biće obuhvaćena i osobe koju budu izrazile želju da se vrate u mjesta iz kojih su izbjegli, gdje će biti obezbijeđeno rješavanje njihovog stambenog pitanja, čime će se omogućiti i njihovo ponovno uključivanje u društvene aktivnosti mjesta iz kojeg potiču", objašnjavaju u MF.

Potpisanim Okvirnim sporazumom, zajednički je ocijenjeno, da je učinjen veliki korak poslije više godina nakon definisanja Programa, u cilju konačnog rješavanja pitanja raseljenih i interno raseljenih.

Tokom susreta u sjedištu Rotšild banke, kako je saopšteno iz MF, razmatrani su aspekti potencijalne saradnje Crne Gore i te finansijske institucije.

"Predstavnici Banke su ponudili saradnju u oblasti finansijskog savjetovanja za velike razvojne projekte, u domenu turizma, energetike, saobraćaja i izrazili zainteresovanost za proces privatizacije u Crnoj Gori. Pored ovoga, ponuđena je i saradnja u oblasti finansiranja i refinansiranja javnog duga", poručuju iz Ministarstva finansija.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније