Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 11. 2013. 19:56 >> 20:22

REAKCIJA

RAE: Izjava Kneževića- pritisak na regulatora

Izjava da je izvršni direktor Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), Ljubo Knežević, ostavku podnio zbog isključivo konceptualnih neslaganja sa Regulatornom agencijom za energetiku (RAE) može se, kako smatraju u toj instituciji, razumjeti kao pokušaj pritiska na regulatora.

 

Iz RAE podsjećaju da su krajem septembra mediji objavili vijest da je izvršni direktor CGES-a podnio ostavku zbog neslaganja sa stavovima regulatora u vezi sa prekršajnom prijavom koja je podnijeta protiv kompanije i Kneževića kao odgovornog u kompaniji.

Nakon više od mjesec i po, kako su kazali iz RAE, mediji su objavili saopštenje CGES-a da je Knežević podnio ostavku isključivo zbog konceptualnog neslaganja sa metodologijom, dinamikom i stilom koje je Regulatorna agencija primjenjivala suočavajući se sa problemima u radu Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

CGES je, kako se dodaje, prema ulozi i položaju koju ostvaruje u sistemu prirodni monopolista, a zadatak je Agencije, utvrđen Zakonom, da moć koja proizilazi iz monopola ograniči i uvede u regule, sa široko datim ovlašćenjima za ostvarenje tog zadatka.

“Zato nije ni potrebno da se izvršni direktor kompanije ili kompanija pod nadzorom Agencije, slaže ili ne slaže sa načinom rada Agencije, ako je njen rad sprovođenje datih ovlašćenja. Subjekt nadzora ne treba da komentariše stil rada Agencije već da postupi u skladu sa Zakonom o energetici, na način, u rokovima i sa ciljem koji je taj zakon odredio”, objasnili su iz RAE.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније