Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

04. 03. 2022. 15:41 >> 15:53
1

POSLODAVCI I ZAPOSLENI

Naći rješenje za probleme taksista ili slijede protesti

Predstavnici poslodavaca i taksi prevoznika uputili su hitan apel Ministarstvu finansija i socijalnog staranja za održavanjem sastanka najkasnije do 11. marta, prije najavljenih dodatnih poskupljenja goriva. Ukoliko razumijevanje i želja za saradnjom izostane, poručuju da će biti primorani da svoje interese i interese svojih zaposlenih zastupaju i brane organizovanjem protesta.

Povodom trenutnog stanja u djelatnosti taksi prevoza, Odbor za taksi prevoz u Uniji poslodavaca Crne Gore održao je danas hitan sastanak sa Strukovnim sindikatom taksista Crne Gore.

Tema današnjeg sastanka, kako se navodi u saopštenju, pored pandemije COVID-19 i restriktivnih mjera Vlade usmjerenih na suzbijanje širenja virusa, značajnog pada prometa, te sive ekonomije i nelojalne konkurencije, bila je stanje i cijena goriva u Crnoj Gori.

"Svjedoci smo trenutnog skoka cijena na globalnom nivou, što direktno pogađa sve kompanije koje se bave transportom roba i ljudi, a samim tim i taxi prevoznika Crne Gore, koji su se u više navrata obraćali nadležnim institucijama. Poslednji poziv Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, upućen dana 24.01.2022. godine, sa ciljem rješavanja nagomilanih problema u sektoru taxi prevozu, ostao je bez odgovara, te ostavio taksi prevoznike bez adekvatne pomoći", navodi se u zajedničkom saopštenju Odbora za taksi prevoz u Uniji poslodavaca Crne Gore i Strukovnog sindikata taksista Crne Gore.

Navedeni problemi, kako su kazali, u velikoj mjeri čine upitnom i njihovu objektivnu mogućnost da u praksi primijene nova pravila koja sa sobom donosi plan “Evropa sad”. Dodaju da sa trenutnim stanjem, taksi prevoznici nijesu u mogućnosti da izmire obaveze prema državi a ni prema svojim zaposlenima.

Odbor taksi prevoznika pri Uniji poslodavaca Crne Gore i Strukovni sindikat taksista Crne Gore ukazuju da bi im, "u dijelu subvencija na zarade za prvi kvartal 2022. godine (za privredne subjekte koji su fiskalizovani u skladu sa Zakonom o elektronskoj fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga) kao i subvencija za goriva taksi prevoznika, nadoknadila trenutne gubitke i umnogome doprinijela daljem poslovanju kompanija".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније