Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

31. 05. 2022. 14:53 >> 14:50

JOKOVIĆ - KURTEZI

Postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje

Crna Gora i Albanija imaju tradicionalno dobre odnose, ali postoji prostor za dalje unapređenje, posebno u oblasti ekonomske saradnje, ocijenili su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Vladimir Joković i albanski ambasador u Podgorici, Ridi Kurtezi.

Joković se osvrnuo na izuzetno dobre odnose Crne Gore i Albanije i naglasio spremnost i otvorenost za razgovore u cilju njihovog dodatnog jačanja.

Iz resornog Ministarstva je saopšteno da je na sastanku naglašeno da, pored tradicionalno dobrih odnosa, postoji prostor za dalje unapređenje, posebno u oblasti ekonomske saradnje. Predočena je mogućnost stvaranja zajedničke ponude u brojnim oblastima i da na toj ideji treba raditi u budućnosti.

Na sastanku je ocijenjeno da poljoprivreda zauzima posebno mjesto u svijetu ta da se saradnja u ovoj oblasti mora uzdići na viši nivo.

Joković je upoznao ambasadora sa sprovedenim i razvojnim aktivnostima na polju poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i sa trenutnim statusom ispunjavanja agende pregovaračkih poglavlja 11, 12 i 13 na polju pregovora iz oblasti poljoprivrede, ribarstva i bezbjednosti hrane.

Sagovornici su naglasili posvećenost obje države implementaciji EU standarda kako zbog obaveza koje proizilaze iz pregovaračkih poglavlja, a naročito zbog činjenice da se uvođenjem i implementacijom EU standarda direktno utiče na poboljšanje standarda građana.

Potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja između Crne Gore i Albanije dodatno ojača i unaprijedi, kroz poslovnu saradnju, ekonomsku aktivnost i trgovinu u narednom periodu.

Kurtezi je čestitao Jokoviću stupanje na dužnost, te kazao da je uvjeren da će tokom njegovog mandata nastaviti i unaprijediti dobrosusjedske odnose.
Sastanku su prisustvovali i direktor Direktorata za vodoprivredu Željko Furtula, načelnica odjeljenja za međunarodnu saradnju Milena Vukotić i Enis Đokaj ispred Direktorata za ruralni razvoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније