Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.M.Lj. ]

03. 06. 2022. 13:18 >> 13:18

DOGOVOR SA SINDIKATOM

Ibrahimović će razgovarati sa predstavnicima Bumecha o isplati rudara

Bez posla u Nikšiću ostaje i 95 rudara jame Biočki stan, kojim je firma Bumeh najavila kolektivno otpuštanje. Radnicima duguju tri plate, doprinose, otpremnine. Zbog toga su se danas sastali sa ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem, koji se, kako su rekli nakon sastanka, upoznao s problemom i najavio razgovor sa predstavncima poljske kompanije.

“Poslodavac je najavio raskid ugovora sa svih 95 radnika. Sem ovih prvih stvari  koje radimo 23.  juna ćemo biti na ulici. Poslodavac ništa nije uradio da bi protekli period ispunio naše zahtjeve, odnosno prava koja nas po Zakonu o radu sljeduju”, naveo je predsjednik sindikata Rudnika boksitaIgor Krulanović.

Sandra Obradović iz Unije slobodnih sindikata kazala je da se rudari nalaze u lošoj situaciji.

“Kada se sve to definiše, ja se nadam da će biti uspješno, 95 ljudi će ostati bez posla. To je mnogo, ne samo za vgrad Nikšić, nego i za Crnu Goru. Ono što je pozitivno je da je iskazana dobra volja od strane ministarstva, da su radnici jedinstvani u ostvarivanju svojih prava i da im se moraju isplatiti i sada je na firmi Bumeh da to realizuje”, kazala je Sandra Obradović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније