Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J. [ TVCG ]

03. 04. 2024. 16:16 >> 16:17
Čitaj mi:

SASTANAK SA MINISTROM

Mujović: U najkraćem roku riješiti zahtjeve radnika Rudnika Boksita

Bivši radnici Boksita zadovoljni su ishodom sastanka sa ministrom energetike i rudarstva Sašom Mujovićem sa kojim su razgovarali o višegodišnjim problemima. Za sat i po biće poznato hoće li prekinuti rudokop i eksploataciju rude. Ministar je obećao da će u najkraćem roku riješiti njihove zahtjeve.

Podsjetimo, radnici traže isplatu po raznim osnovama koje iznose gotovo tri miliona eura.

"Za neki sat ili sat i po vremena imaćemo konačnu informaciju i stav radnika, bivših radnika Rudnika Boksita, o tome da li će odblokirati ulaz u jamu Seoce i da li ćemo imati mogućnost da radnici koji su aktuelno zaposleni u Rudniku Boksita obavljuju normalno svoje djelatnosti", kazao je Mujović. 

On je istakao da su danas imali konstruktivan razgovor te da je to pokazatelj da moraju razgovarati, da se moraju uvažavati i da je to jedini i pravi način kako mogu riješiti probleme.

"Imali smo zaista i otvorenu ruku i rekao bih konstruktivan stav i gospodina Pejovića, vlasnika kompanije Uniprom, koji se obavezao i obećao da će otkupiti tu uslovno rečeno spornu teritoriju i doprinijeti da se ovaj problem na najbrži mogući način riješi", dodao je on.

Predstavnik radnika Danilo Korać kazao je da će u svemu što bude do njih, nastojati da pomognu.

"Da dovedemo u red i da bi počelo da se radi. Ali, kažem vam, ne mogu ništa bez saglasnosti ostalih drugova", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније