Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 02. 2014. 21:11 >> 21:15

ISTRAŽIVANJE

Nagrađene najbolje kompanije

Crnogorski Telekom i Montenegro Stars Hotel Group osvoliji su nagradu za "Najbolje velike kompanije u Crnoj Gori".

Konsultantska firma "Blue Coach" je i ove godine, sprovela istraživanje "Najbolja kompanija za rad u Crnoj Gori" u kome je učestvovalo 777 zaposlenih iz 25 kompanija koje su učestvovale u istraživanju.

U najzahtjevnijoj, kategoriji velikih kompanija, titulu "Najbolje velike kompanije za rad u Crnoj Gori" ove godine osvojile su dvije kompanije: Crnogorski Telekom i Montenegro Stars Hotel Group.

Nagrada za drugo mjesto u kategoriji velikih kompanija je otišlo u ruke Trebjese dok se Okov našao na trećem mjestu. Specijalne nagrade u ovoj kategoriji dobili su Okov, Crnogorski Telekom i Trebjesa.

"Možemo reći da se kompanija Sava Montenegro ove godine posebno potrudila i pored osvojenog prvog mjesta u kategoriji srednjih kompanija osvojila je i sve četiri specijalne nagrade. Priznanje za drugo mjesto dobila je kompanija Škorpion dok je treća u kategoriji srednjih kompanija Bar Kod Shop", saopšteno je iz firme "Blue Coach".

U kategoriji malih kompanija ove godine je firme Fleka osvojila prvo mjesto i jednu specijalnu nagradu. Drugo mjesto u istoj kategoriji zauzele su dvije kompanije i to "Congress Travel" i "Grand Travel", dok je kao treća u kategoriji malih nagradu dobila Podravka.

Kompanija "Blue Coach" je ove godine po prvi put sprovela i istraživanje “Najatraktivnija kompanija za rad u Crnoj Gori” koje daje informaciju o atraktivnosti kompanija kao budućih poslodavaca iz ugla studenata. Kao tri najatraktivnije kompanije za rad proglašene su Crnogorski Telekom, Trebjesa i Neregelia, respektivno.

Priznanja najboljima je uručili su Srđan Vukčević iz Blue Coacha,  Milutin Đuranović iz Mljekare Lazine kao i Saša Popović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta.

"Blue Coach je u okviru svog istraživanja postavila značajan broj pitanja koja u osnovi imaju etičku dimenziju, odnosno razlikovanje dobrog i lošeg u poslovanju domaćih preduzeća. Na bazi tih odgovora dobila je raspored vrijednosti u kojima su zablistale neke kompanije. Na ovakav način uvodi se elitizam među domaće kompanije. Nekada su se elite prepoznavale po krvi, kasnije po kapitalu, a danas se elite prepoznaju po postignuću", poručio je Popović. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније