Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

18. 09. 2023. 15:52 >> 15:52

DAMJANOVIĆ - NEĐEŠI

Investitori da računaju na podršku Vlade

Svi kredibilni investitori, zainteresovani za ulaganje u Crnu Goru, mogu računati na pouzdano partnertsvo, podršku i otvorenost Vlade, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

On je na sastanku sa ambasadorom Mađarske u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem, razgovarao o uspješnoj i otvorenoj bilateralnoj saradnji između dvije države.

"Budući da je Mađarska među najvećim investitorima u Crnoj Gori, na sastanku je najviše razgovarano o dosadašnjim projektima, realizovanim u oblasti bankarstva, telekomunikacija i turizma, kao i izazovima sa kojima se mađarske kompanije suočavaju u okviru poslovanja u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Takođe su analizirane mogućnosti potencijalnih ulaganja, uz ocjenu Neđešija da Mađarska ostaje posvećena internacionalizaciji poslovanja mađarskih kompanija, te da se Crna Gora veoma visoko kotira na listi omiljenih investicionih destinacija među mađarskim privrednicima.

Na sastanku je zaključeno da se tradicionalno dobra politička i ekonomska saradnja dvije zemlje u narednom periodu treba dodatno osnažiti, prvenstveno intenziviranjem bilateralnih ekonomskih pregovora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније