Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

20. 12. 2023. 08:24 >> 08:25
1
Čitaj mi:

PAUNOVIĆ ZA TVCG

Nema selektivnog povećanja zarada, budžet mjera mogućeg

Predlog budžeta za narednu godinu je mjera mogućeg, ali je kroz planiranu reformu sistema zarada u javnom sektoru, moguće je povećanje plata, kaže za TVCG Bojan Paunović, iz Ministarstva finansija.

Nema, kaže, selektivnog povećanja, jer bi to bilo nefer prem onima koji su posljednji u redu za bolji standard.

"Kažem da je ovo trenutno mjera mogućag. Takođe, mislim da treba i sačekati reforme koje su najavljene. Dakle, podsjetio bih da je za 2024. godinu najavljena reforma sistema zarada u javnom sektoru i izmjene postojećeg sistemskog zakona, koja može donijeti određene novine, koje se možda i mogu iskazati kroz, da kažemo, povećanje zarada”, kazao je Paunović.

Sa druge strane, kako dodaje postoji, potreba optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru.

“Imamo čitav niz stvari koje je potrebno raditi na polju, da kažemo, sistema zarada koji bi negdje trebali da reflektuju poboljšanje kvaliteta života svih zaposlenih”, poručio je Paunović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније