Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

09. 02. 2024. 14:28 >> 14:27
Čitaj mi:

IZBOR AGENTA REGISTRACIJE DOMENA

Vijeće Privrednog suda odbilo prigovor Domen-a

Vijeće Privrednog suda odbilo je prigovor kompanije Domen podnijet na rješenje tog suda od januara, u procesu koji ta firma vodi protiv države.

Portparol Privrednog suda, sudija Vladimir Bulatović, objasnio je da je rješenjem Privrednog suda od 17. januara odbijen predlog predlagača kojim je tražio da se odredi privremena mjera kojom se zabranjuje protivniku predlagača da sprovede javni poziv od 21. juna prošle godine za izbor Agenta registracije domena u okviru nacionalnog Internet domena Crne Gore.

Takođe je tražena zabrana da se izabere novi agent registracije, da se sa njim zaključi ugovor, da mu se dodijele ovlašćenja za registraciju domena i pružanje drugih usluga u vezi sa korišćenjem nacionalnog domena .me, kao i da pravno i faktički spriječi predlagača da vrši ovlašćenja za registraciju domena i pružanje drugih usluga u vezi sa korišćenjem nacionalnog domena .me.

Na navedeno rješenje predlagač obezbjeđenja Domen podnio je blagovremeni prigovor.

“Ispitujući zakonitost prvostepenog rješenja, Vijeće Privrednog suda nalazi da je pravilno odlučio prvostepeni sud kada je odbio predlog za određivanje privremene mjere, te da je prigovor predlagača obezbjeđenja neosnovan, zbog čega ga je odbio”, navodi se u saopštenju.

Predmetna odluka sa bližim razlozima biće objavljena na internet stranici Privrednog suda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније