Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

16. 02. 2024. 12:35 >> 12:35
Čitaj mi:

Crnogorsko udruženje poslodavaca

Zimska sezona najlošija u posljednjih desetak godina, Vlada da pomogne privrednicima

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) sa članovima sa sjevera obratilo se ministru turizma Vladimiru Martinoviću sa inicijativom da se započne dijalog sa Vladom oko iznalaženja adekvatnog rješenja za izrazito lošu situaciju u kojoj se, kako su kazali, privreda našla usljed nezapamćeno loše zimske turističke sezone.

U saopštenju CUP-a se naglašava da je potrebno da se Vlada uključi i pomogne privredi jer zimska turistička sezona bilježi neočekivano loše rezultate, kako su kazali, najlošije u posljednjih desetak godina, a posjeta sjevernim turističkim centrima, posebno Kolašinu i Žabljaku, je na izrazito lošem nivou.

"Imajući u vidu da se polako bliži i kalendarski kraj sezone očekivanje je turističkih poslenika i privrednika na sjeveru da država pokrene dijalog i iznađe modele koji bi, barem u jednoj mjeri, nadomjestili negativne rezultate”, naglašava se u zahtjevu koji je predsjednik CUP-a Vasilije Kostić uputio ministru Martinoviću.

iz CUP-a napominju i da su prihodi zanemarljivi, ispod svih očekivanja, a priprema sezone izazvala je značajne troškove.

"Potrebno je da Vlada bez odlaganja reaguje, nađe modele pomoći ili obeštećenja kako bi se prevazišlo stanje i privrednici bili u mogućnosti da prevaziđu problem i krenu u pripremu ljetnje turističke sezone", naglašava se u dopisu Kostića.

CUP očekuje da ministar Martinović u saradnji sa drugim nadležnim ministarstvima pokrenete dijalog koji će rezultirati setom mjera za rješavanje nastale situacije.

"Odgovornim odnosom prema privredi na sjeveru, koja je u turističkoj djelatnosti, izašlo bi se u susret njihovim očekivanjima da država pomogne u prevazilaženju trenutne situacije", ističu u CUP-u.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније