Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Portal RTCG ]

21. 02. 2024. 18:14 >> 18:14
Čitaj mi:

ODRŽAN SASTANAK

EK pozvala Skupštinu da imenuje predsjednika i petog člana Senata DRI

Danas je u Podgorici održan Odbor za stabilizaciju i pridruživanje između Crne Gore i Evropske unije u okviru kojeg se između ostalog razmatralo stanje usklađenosti Crne Gore sa pravnim tekovinama i standardima EU i napredak ostvaren u odnosu na završna mjerila iz Pregovaračkog poglavlja 32 „Finansijski nadzor“.

U oblasti eksterne državne revizije, Evropska komisija je pozvala Skupštinu Crne Gore da imenuje predsjednika i petog člana Senata Državne revizorske institucije i da u značajnoj mjeri ojača strukturirano praćenje realizacije preporuka DRI, saopšteno je iz DRI.

Kako kažu, u posljednjem izvještaju o Crnoj Gori, Evropska komisija je konstatovala da „DRI blagovremeno podnijela sve izvještaje Parlamentu, koji je razmotrio Godišnji izvještaj DRI o izvršenim revizijama i aktivnostima, uključujući reviziju završnog računa Budžeta države. Međutim, Parlament još uvijek ne obezbjeđuje strukturirano praćenje preporuka DRI“.

U odnosu na završna mjerila iz Pregovaračkog poglavlja 32 - Finansijski nadzor za oblast eksterne revizije, Državna revizorska institucija je realizovala sve aktivnosti vezane za usklađivanje zakonske regulative i revizorske prakse s propisima i standardima Evropske unije, što se konstatuje od strane Evropske komisije u Izvještaju o Crnoj Gori i ispunila takođe sve obaveze iz Programa pristupanja Crne Gore EU u 2023. godini.

"Senat Državne revizorske institucije Crne Gore za članove Pregovaračke radne grupe za pripremu i vođenje pregovora o pristupanju Crne Gore EU za oblast pravne tekovine EU koja se odnosi na Pregovaračko poglavlje 32 Finansijski nadzor, imenovao je senatora dr Branislava Radulovića i državnu revizorku – rukovoditeljku Odjeljenja Mariju Žugić", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније