Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J.

27. 03. 2024. 09:11 >> 09:11
Čitaj mi:

SASTANAK Joković - Fan Kun

Kina će promovisati izvoz crnogorskih poljoprivrednih proizvoda

Kina je spremna da aktivno promoviše izvoz crnogorskih visokokvalitetnih poljoprivrednih proizvoda u Kinu, te da radi na jačanju razmjene i saradnje u oblasti poljoprivrede, stvarajući nove prilike za saradnju u domenu ekološke, pametne i digitalne poljoprivrede.To je rekao ambasador NR Kine u Crnoj Gori Fan Kun na sastanku kod minitra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića. 

Ambasador Fan je, piše u saopštenju, kazao da je Kina velika poljoprivredna zemlja, te da kineska vlada pridaje veliki značaj pitanjima poljoprivrede.

Naglasio je da Kina i Crna Gora njeguju tradicionalno prijateljstvo, te istakao ogroman potencijal za saradnju u oblasti poljoprivrede između dvije zemlje.

Joković je naglasio značaj napredne tehnologije u oblasti poljoprivrede koju posjeduje Kina, izražavajući spremnost Crne Gore da unaprijedi saradnju u ovom sektoru.

"Istaknuto je da će Crna Gora aktivno raditi na povećanju izvoza poljoprivrednih proizvoda poput crnogorskog vina i mesnih proizvoda, te da su dobrodošle investicije kineskih kompanija, posebno u sektorima ribarstva i šumarstva. Istaknut je značaj dosadašnje uspješne saradnje u oblasti obrazovanja i organizovanja studijskih posjeta Kini za stručnjake u poljoprivredi. Takođe, razmatrane su mogućnosti privlačenja kineskih investicija i širenja saradnje, kao i u razvoju pametne i ekološke poljoprivrede", piše u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније