Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

29. 03. 2024. 14:04 >> 14:13
Čitaj mi:

TRŽIŠNA INSPEKCIJA

Kontrola trgovina van gradskih zona, za 10 dana gotovo 500 prekršajnih naloga

Tržišna inspekcija je u posljednjih 10 dana izdala 498 prekršajnih naloga, u iznosu od 170.930 eura. Fokus kontrole bio je na subjektima koji posluju van gradskih zona, odnosno u industrijskim zonama i ruralnim područjima.

Tržišna inspekcija je u periodu od 18.03. do 28.03.2024. godine vršila pojačane nadzore poslovnih subjekata na teritoriji Glavnog grada Podgorice i Zete, Danilograda kao i na teritoriji opština na sjeveru Crne Gore (Bijelo Polje, Berane, Plav, Rožaje, Gusinje, Andrijevica). U ostalim opštinama nadzori su vršeni po redovnom rasporedu inspektora.

"Akcenat je bio stavljen na subjekte koji posluju van gradskih zona, odnosno u industrijskim zonama i ruralnim područjima. Ove aktivnosti dio su plana novopostavljenog koordinatora za ovaj odsjek. U navedenom izvještajnom periodu izvršeno je ukupno 475 inspekcijskih nadzora, utvrđeno 309 nepravilnosti, za koje je izdato 498 prekršajnih naloga, u iznosu 170.930 eura i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", navode u saopštenju.

Kako navode, posebno zabrinjava činjenica da je kontrolama inspektora u izvještajnom periodu ustanovljeno da 21 subjekt nadzora nije imao prijavu trgovine, a u čak njih 11 nisu vođene evidencije o trgovini, te će se u odnosu na to pojačane kontrole subjekata koji posluju van gradskih zona nastaviti i u narednom periodu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније