Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

05. 04. 2024. 08:00 >> 08:42

bajčetić

Naredne sedmice međunarodni konkurs za izvršnog direktora ACG, 2024. rekordna

Za prva tri mjeseca 2024. godine Aerodromi Crne Gore (ACG) bilježe rekorde, kazao je novoizabrani član Odbora direktora Nikola Bajčetić. On je naveo da su Aerodromi u prvom kvartalu opslužili 350 hiljada putnika ili četvrtuinu više nego rekordne 2019. Nada se i da će naredne sedmice biti raspisan međunarodni konkurs za izvršnog direktora ACG.

"Prema svim informacijama Aerodromi Crne Gore već bilježe rekordnu godinu. Od 1. januara do 31. marta ACG opslužili su 350 hiljada putnika što je za četvrtinu više u odnosu na rekordnu 2019. Ako se taj trend nastavi, a podaci koje imamo pokazuju da će se oni nastaviti imaćemo rekordnu godinu za ACG", kazao je Bajčetić u Jutarnjem programu Televizije Crne gore.

On je kazao i da se nada da će naredne sedmice biti raspisan međunarodni konkurs za izvršnog direktora ACG.

Komentarišući nedavna dešavanja u kompaniji, smjenu izvršnog direktora dan uoči smjene Odbora direktora pa izbor novog Odbora direktora i na pitanje da li je tu riječ o partijskom zapošljavanju Bajčetić je kazao da smatra da to nije bilo dobro za kompaniju i društvo da se dan prije izbora novog Odbora direktora smjenjuje izvršni direktor.

"Ako je bilo problema vezano za spornu transakciju trebalo je sačekati novi Odbor direktora", kazao je Bajčetić.

Podsjetio je da je dio sporne uplate vraćen i da se potražuje još 42 hiljade eura.

"Vjerujem da ćemo ubrzo imati odgovor šta se dešava sa preostale 42.000", kazao je.

Bajčetić smatra da će novi Odbor direktora ispuniti očekivanja.

"Dobro je da se možda i ta praksa promijenila da nemamo sve partijske kadrove ali je definitivno da partije moraju delegirati svoje predstavnike u upravljačkim strukturama državnih preduzeća jer na taj način preduzeće prati politiku Vlade", kazao je Bajčetić.

Bajčetić je uoči parlamentarnih izbora 2023. napustio Pokret za promjene sada je na predlog NSD-a član Odbora direktora ACG.

Na pitanje šta ga je preporučilo za tu funkciju člana Odbora direktora ACG kazao je da je bio poslanik u Skupštini CG u prošlom sazivu, odbornik u Skupštini Glavnog grada i da ima iskustva u međunarodnim odnosima.

Smatra da se ne može sporiti partijsko zapošljavanje u nekim preduzećima ali je to, kako je kazao, daleko manje nego do 2020.

Nije dobro što se na bezbjednosni sektor gleda kao na plijen

Kaže da nije dobro da se na bezbjednosni sektor gleda kao na plijen.

"Mislim da se na bezbjednosni sektor gledalo kao na plijen i da to nije dobro jer u tom sektoru imamo ozbiljne probleme i vidjeli smo da smo imali sedam kandidata koji su bili na poligrafu od kojih četiri nije prošlo poligraf. Postavlja se pitanje kako su oni koji nijesu prošli poligrafjoš uvijek u službi", kazao je Bajčetić i dodao da se nada da će u vladi doći do dogovora oko bezbjednosnog sektora.

U Tivtu se sprema Terminal 2, vraćaju se luokosteri

Bajčetić smatra da će aerodromi biti spremni za sezonu.

"Na Aerodromu Tivat se sprema Terminal 2 koji će biti osposobljen za putnike..... Krov u Tivtu je saniran i direktar nas je tokom posjete uvjerio da su spremni za ljetnju sezonu. U Podgorici razmatramo modalitete da ne dolazi do gužve. Veliki broj loukost kompanija se vraća na aerodrome Podgorica i Tiva i nadamo se da ćemo spremni dočekati ljetnju turističku sezonu", zaključio je Bajčetić gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније