Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.L.B.

08. 04. 2024. 07:56 >> 08:12
1
Čitaj mi:

O IZJAVI PREDSJEDNIKA UPCG

Pižurica: Nedopustivo optuživati poslanike za populizam

Poslanik PES-a u Skupštini Miloš Pižurica kaže da je tendenciozno, neutemeljeno i bez činjenica, nedopustivo optuživati narodne poslanike za neznanje, neobaviještenost i populizam, kao što je to uradio predsjednik Unije poslodavaca Slobodan Mikavica.

Pižurica je reagovao na izjavu predsjednika Unije poslodavaca Slobodana Mikavice, objavljenu u Dnevniku 2 TVCG, koji je kazao da su poslodavci naišli “na optrukciju političkih partija koje nemaju informacije i koje zbog političkog populizma žele da se predstave kao veći zaštitnici prava nego sindikati”.

Reagovanje poslanika Pižurice prenosimo integralno:

Iznenađuje izjava gospodina Mikavice, predstavnika jednog od mnogih strukovnih udruženja u Crnoj Gori, da su političke partije ili neobaviještene ili da se bave populizmom i da , kako navodi, žele da se predstave kao veći predstavnici radnika i radničkih prava od sindikata.

Ovim putem želim da informišem gospodina Mikavicu da je za svakog poslanika pojedinačno, u prosjeku, glasalo vise od četiri i po hiljade građana Crne Gore. Zbog povjerenja koje smo dobili, svaki poslanik je obavezan da savjesno obavlja svoju funkciju i da neprikosnoveno štiti prava građana Crne Gore, zagarantovana Ustavom i po zakonima naše države.

Gospodin Mikavica sebi daje za pravo da bez ikakve argumentacije lični stav postavlja kao neprikosnoveno tačan, a poslanike koje su birali građani optužuje za populizam. Uz to, najvažnija tema gospodina Mikavice je radna nedelja, uprkos brojnih nagomilanih problema koji se ne rješavaju iako su postavljeni kao prioritetni ciljevi Unije poslodavaca: poboljšanje poslovnog ambijenta, smanjenje sive ekonomije i jačanje konkurentnosti privrede.

Do sada nismo imali priliku da čujemo ni jednu kritiku na račun poslodavaca za kršenje radničkih prava, neispunjavanje propisanih obaveza prema radnicima i prema državi. Dok naša domaća radna snaga odlazi da radi van granica države, nezadovoljni ponudom poslodavaca prvenstveno zbog loših uslova rada, za čuđenje je da u susret turističkoj sezoni jedan privrednik u prvi plan stavlja i problematizuje radnu - odnosno neradnu nedelju.

Takođe, ni jedna poruku gospodina Mikavice, do sada, nije upućena pojedinim predstavnicima turističke privrede zbog enormno visokih cijena i nezadovoljavajućeg kvaliteta usluga. Postaje alarmantno, a izostaje reakcija da iz istih razloga bilježimo značajan pad interesovanja za rad u trgovinama. Problem za problemom, a turistička sezona na pragu, gdje je tu odgovornost, dobra informisanost i činjenice koje se spočitavaju legitimnim predstavnicima građana?

Gospodine Mikavica, poslanici Skupštine Crne Gore neće odustati da ukazuju na sve propuste u društvu, da se u skladu sa zakonima ove države bore protiv svih nepravilnosti kako bi na najbolji mogući način uticali da građani žive i rade u uslovima dostojnim čovjeka. To je naš posao i obaveza a Vama preporučujem da se bavite svojim poslom, kako bi zajedno prevazišli sve nedaće koje več duže vrijeme negativno utiču na privredne i društvene tokove u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније