Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 07. 2014. 12:28 >> 12:28
1

NAKON PROTESTA

Dakićevci se upisali u knjigu žalosti

Bivši radnici „Radoja Dakića” protestovali su, kao i svake srijede, ispred zgrade Vlade, nakon čega su prisustvovali komemorativnom skupu povodom smrti potpredsjednika parlamenta Željka Šturanovića i upisali se u knjigu žalosti.



Predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca fabrike, Milan Vukčević, rekao je agenciji Mina-business da su se radnici danas nakon protesta, uputili ka staroj zgradi Vlade gdje se oko 200 radnika upisalo u knjigu žalosti.

“Ispred zgrade nas je sačekao kordon policije koji nam nije dozvolio da uđemo u zgradu dok iz nje ne izađu građani prvog reda. Budući da je u neposrednoj blizini bio ministar unutrašnjuih poslova Raško Konjević zahtijevali smo komunikaciju i objašnjenje za nastalu situaciju. Dobili smo ignorantski i arogantan odgovor da sada ne može sa nama da priča”, kazao je Vukčević.

Ti postupci, kako je ocijenio, ponovo pokazuju da radnici trpe diskriminaciju i kao pojedinci i kao grupa “i da nema jednakosti ni među mrtvima ni među živima”.

“Preko 350 naših kolega je preminulo, a danas smo pred starom zgradom Vlade odali poštu minutom ćutanja našem kolegi, kao i radniku koji je sahranjen u ponedjeljak”, dodao je Vukčević.

On je naveo da radnici tek sada vide da je prepreka za ravnopravnost građana politički uticaj ma iz koje stranke on bio. Bivši radnici podgoričke fabrike od početka 2009. godine organizuju mirne proteste i traže hitno izvršenje sudskih presuda koje podrazumijevaju isplatu 37 miliona EUR.

Radnicima je pravosnažnim sudskim presudama dodijeljeno zemljište vrijedno oko 40 miliona eura koje ne mogu da prodaju. Kompanije Zetagradnja i Čelebić su 27. oktobra 2011. godine odustale od kupovine zemljišta "Dakića", površine 221 hiljadu kvadratnih metara, za koje su nudili 35,4 miliona eura.

Konzorcijum šest crnogorskih firmi, kojeg su činili Voli, Bemax, Novi Volvox, Kroling, Normal Company i Master inženjering za zemljište je nudio 27 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније