Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

13. 08. 2014. 13:34 >> 13:33

BEZ STRUJE I PROIZVODNJE

Damjanović: Zaboravljeni zaključci o Solani

Iako je Skupština još sredinom jula pozvala EPCG da, u najkraćem mogućem roku, isporuči električnu energiju ulcinjskoj Solani, ni nakon mjesec dana to nije urađeno, kaže poslanik Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović.

On podsjeća da je, jednoglasno usvojenim zaključcima, donijetim nakon kontrolnih saslušanja ministara Žugića i Kavarića i stečajnog upravnika Jovovića, konstatovano da se mora zaustaviti propadanje jedne od najstarijih crnogorskih kompanije, kao i da treba sprovesti neophodne mjere za pokretanje proizvodnje u Solani.

„Podsjećamo da je snadbijevanje Solane električnom energijom obustavljeno februara mjeseca tekuće godine  zbog duga od svega dvadesetak hiljada eura iako se u desetoj godini od pokretanja stečaja imovina Solane procjenjuje na desetine miliona eura“, navodi Damjanović.

Uz potrebu identifikovanja odgovornosti  za neizvršavnje skupštinskih zaključaka, on ukazuje i na to da je tim zaključcima definisano da Vlada i Fond rada, poštujući odredbe Zakona o radu, izmire obaveze prema zaposlenima kao i da Vlada u saradnji sa Investiciono- razvojnim fondom i ulcinjskom Opštinom obezbijedi sredstva za pokretanje proizvodnje u Solani koja ista, bez većih problema, može da vrati.

„SNP je svjesna da to što Vlada Crne Gore odmara ovih vrelih avgustovskih dana i nije neka šteta, imajući u vidu koliko nas angažman Vlade sve zajedno košta, ali je zaista šteta da Solana ne radi u danima kada je trebalo da stvara profit i to zbog udruženog poduhvata Vlade, stečajnog Suda i Elektroprivrede“, zaključuje Damjanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније