Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

02. 09. 2014. 17:25 >> 17:29
1

ĐUKANOVIĆ I SINGHOM

Povezati privrednike Crne Gore i Indije

Crna Gora i Indija trebalo bi da ojačaju i prošire ekonomsku saradnju, kroz razmjenu posjeta i povezivanje privrednika dvije države, ocijenio je premijer Milo Đukanović.

Na sastanku Đukanovića sa ministrom za vanjske poslove Indije, Vijay Kumar Singhom, ocijenjeno je da dvije države imaju tradicionalno dobre bilateralne i prijateljske odnose, koji otvaraju nove šanse za saradnju, posebno na ekonomskom planu.

Đukanović je sagovornika upoznao sa aktuelnim političkim i ekonomskim razvojem Crne Gore i posebno sa perspektivom jedne od najdinamičnijih investicionih ekonomija.

"U tom kontekstu, istakao je da u oblasti investicija i privrede postoji prostor za proširivanje saradnje između dvije države, kroz razmjenu posjeta i organizovanje prezentacija, s ciljem snažnijeg povezivanja privrednika Crne Gore i Indije“, saopšteno je iz Vlade.

Singh, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, ocijenio je da ona ostvaruje izuzetno dobre rezultate na svim poljima i iskazao spremnost Indije da jačanjem ukupnih, prije svega poslovnih veza, podrži dalji razvoj Crne Gore prepoznat u prioritetima Vlade.

U razgovorima je pozitivno ocijenjena i saradnja dvije države u oblasti obrazovanja, nauke i kulture, uz izraženo zadovoljstvo nivoom saradnje na širem multilateralnom planu, posebno u okviru Ujedinjenih nacija.

„Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba intenzivirati aktivnosti na formiranju međudržavnog Komiteta za ekonomsku saradnju i pospješiti učešće Crne Gore u programu saradnje Indije i Centralne Evrope“, kaže se u saopštenju.

Sa Singhom je danas razgovarao i potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić.

"Singh je ocijenio da postoji značajan prostor za unapređenje bilateralnih odnosa, istakavši da u mnogim oblastima postoji potencijal za jačanje saradnje", saopšteno je iz Vlade.

On je izrazio uvjerenje da će odnosi dvije države nastaviti da se razvijaju u pravcu međusobnog približavanja i snaženja, iskazavši zainteresovanost Vlade Indije da u tom pravcu preduzme sve neophodne korake.

Lukšić je podsjetio na tradicionalno prijateljske odnose dvije države i ukazao na važnost njihovog daljeg unapređenja u pogledu afirmacije saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

"On je sagovornika upoznao sa napretkom u pogledu spoljnopolitičkih prioriteta, i izrazio uvjerenje da će u nastupajućem periodu Crna Gora i Indija zajednički raditi na jačanju sveukupne saradnje naročito u oblasti ekonomije, kulture i nauke", kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније