Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 09. 2014. 19:51 >> 20:09
5

JADRANSKO JONSKI

Đurović: Samo korist od gasovoda

Crna Gora bi imala veliki koristi od izgradnje Jadransko jonskog gasovoda,od većih budžetskih prihoda pa do jeftinijeg energenta za građane kaže za dnevnik profesorica Ekonomskog fakulteta Gordana Đurović. Projekat tranjadranskog gasovoda proglašen je projektom od posebnog interesa za Evropsku uniju i kao takav je konkurentniji za zemlje regiona u odnosu na Južni tok, kaže Đurović.

Ozvaničenje početka radova na poslu vijeka ,kako odavno zovu gradnju transjaddranskog gasovoda, Crnoj Gori u perspektivi može donijeti brojne koristi, od ubrzanog ekonomskog razvoja, rasta budžetskih prihoda, do jeftinijeg energenta za građane.

Da od posla izgradnje Jadransko jonskog kraka gasovoda region očekuje mnogo,svjedoči i krajem prošle godine potpisani memorandum o saradnji Azerbejdzana, Crne Gore, Hrvatske i Albanije.

Jadransko-jonski gasovod prepoznat je kao vodeća opcija za gasifikaciju Crne Gore, ali i kao mogućnost za plasman sopstvenog gasa, za koji se očekuje da će biti otkriven u crnogorskom podmorju.

Ako i kada bude izgradjen jadransko jonski gasovod,Crnoj Gori bi godišnje donosio 21 milion eura,samo od tranzita.No koristi su višestruke, ocjenjuje Đurović.

 

Zoran Leković, TVCG

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније