Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 09. 2014. 13:54 >> 14:06

PREDSJEDNIK OPŠTINE TIVAT

Izašli u susret očekivanjima Qatari Diara

Nemam saznanja da će, kako su mediji dosta pisali, kompanija „Qatari Diar“ napustiti Crnu Goru, kazao je predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel i naglasio da njegova saznanja idu u sasvim drugom pravcu.

„I mogu da kažem da je opština Tivat, sa svoje strane, uradila sve i uradiće sve da zadrži jednog takvog jakog i renomiranog investitora, od veličine projekta do prostora koji treba da se izgradi i privede namjeni“, kazao je Novosel.

Katarski državni fond trebalo bi da, na lokaciji Plavi horizonti, izgradi luksuzni turistički kompleks sa pet zvjezica u mediteranskom arhitektonskom stilu.

Novosel kaže kako očekuje da će investitor u taj kompleks uložiti planiranih 350 miliona eura.

Ponovio je da se pristupilo izmjeni plana po zahtjevu investitora, ali i da očekuje njihovo zvanično oglašavanje nakon posljednjih poteza Vlade i opštine Tivat.

„To smo uradili u nekim rokovima koji su bili optimalni. Tako smo na zadnjoj sjednici lokalnog parlamenta donijeli odluku o prodaji određenih parcela, koji su u sklopu kompleksa gdje će se realizovati taj projekat. Uskoro ćemo, kada se steknu uslovi, oglasiti javni poziv za prodaju tih nekretnina. Ono što su uradili opština Tivat i Vlada, odnosno Ministarstvo turizma i Ministarstvo održivog razvoja, ide u pravcu da smo podržali taj projekat. I da će taj renomirani investitor prepoznati napore i našu dobru volju. Optimista sam da će se taj projekat nastaviti, doduše nemamo nikakvih zvaničnih informacija zadnjih dana i očekujem i sa njihove strane da se oglase tim prije što je bilo tih medijskih špekulacija iz nezvaničnih izvora kojima nijesam pridavao neki značaj“, rekao je Novosel.

On je ocijenio da sve velike investicije u Tivtu traže i velika ulaganja opštine po pitanju infrastrukture.

Govoreći o turističkoj sezoni, Novosel je rekao da su dočekali spremno ovu sezonu  i da je iz Tivta bilo najmanje primjedbi gostiju preko kol centra na kvalitet turističke ponude.

„Ovu godinu smo dočekali spremniji sa mnogim turističkim sadražajima, hotelskim kapacitetima, uključujući i hotel ''Ridžent ''sa pet zvjezdica. To je hotel koji je veliko osvježenje, ne samo za Tivat, već za cijelu Crnu Goru. Taj hotel je značajno podigao nivo turističke ponude u Tivtu i u Crnu Gori. Mnoge će stvari krenuti na bolje, imajuči u vidu kakvu uslugu pruža taj hotel“, kazao je predsjednik tivatske opštine.    

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније