Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

04. 10. 2014. 12:03 >> 12:01

RADNICI "RIBARSTVA"

Država nije uzrok, ni adresa za probleme

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović razgovao je danas sa radnicima fabrike „Ribarstvo“ iz Rijeke Crnojevića, koji su se priključili nedavnim protestima radnika u Podgorici.

 

 

Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović je naglasio da gradska uprava "u potpunosti razumije zahtjeve zaposlenih u kompaniji 'Ribarstvo', te da je rješavanje problema radnika koji se, prije svega, odnosi na povezivanje radnog staža, od izuzetne važnosti".

Uvažavajući probleme radnika “Ribarstva”, gradonačelnik Bogdanović ocijenio je da država nije uzrok, pa samim tim ni adresa za rješavanje nastalog problema, jer je riječ o preduzeću koje je bilo u 100% privatnom vlasništvu.

No, on je izrazio puno razumijevanje prema zaposlenima, s obzirom na veoma tešku ekonomsku situaciju, uz očekivanje da će dosadašnji vlasnici i menadžment kompanije “Ribarstvo”, koji su odgovorni za nastalu situaciju, biti suočeni sa adekvatnim postupcima pred nadležnim državnim organima.

"Jer jedino pozivanjem na odgovornost i sankcionisanjem možemo sistemski riješiti problem neodgovornog i neprofesionalnog rada", kazao je Bogdanović.

Kako je on naglasio, Prijestonica Cetinje će, u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja, razmotriti mogućnosti za rješavanje problema radnika „Ribarstva“, iako je pitanje kompleksnije prirode, usljed činjenice da je riječ o privatnom preduzeću.

On je podsjetio da je Prijestonica Cetinje do sada vodila razgovore sa više potencijalnih investitora koji bi investirali i odnovili proizvodnju u „Ribarstvu“. To će, istakao je gradonačelnik, i u budućem vremenu biti jedan od prioriteta u sferi privrede.

S tim u vezi, a ukazujući na značaj „Ribarstva“ za Rijeku Crnojevića i područja koja gravitiraju ka njoj, gradonačelnik Bogdanović iskazao je spremnost da Prijestonica Cetinje, kroz posebne podsticaje koji važe za biznis zone na gradskom području, ohrabri potencijalne investitore kako bi kompanija u ponovo počela da funkcioniše.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније