Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

23. 10. 2014. 17:20 >> 17:18

ŽABLJAK

Opozicija nezadovoljna kako se troši novac

Skupština opštine Žabljak je, glasovima vladajuće koalicije, usvojila odluku o Završnom računu budžeta za 2013 godinu. Odbornici opozicije prigovorili su predlagaču da donošenje odluke puno kasni i pitali zašto je svake godine izabran isti revizor.

Odbornik SNP-a Pero Popović kazao je da je nelogično da je opština za telefone potrošila 15 hiljada eura, a da je Komunalnom preduzeću za zimsko održavanje grada i lokalnih puteva dato 30 hiljada.

Njegov partijski kolega Milanko Ćetković, povodom budžetskih prihoda, komentariao je da su seoski putevi u katastrofalnom stanju, a da se novac od naknade za eksploataciju šuma ulaže u druge objekte, a ne tamo gdje se ubiraju prihodi, što je zakonska obaveza kao i da se godinama od eksploatacije pijeska nije prihodovao ni jedan cent.

Odbornik SNP-a Radule Bulić kazao je da je zabrinjavajuća cifra od 30 hiljada eura utrošena po osnovu ugovora o djelu kada opština ima dosta zaposlenih stručnih kadrova. Bulića brine i čak 567 hiljada nenaplaćenih opštinskih potraživanja i dvije stambene zgrade u Žabljaku koje 5 godina čekaju stanare dok proces raseljavanja teče.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević saglasan je da dvije stambene zgrade, sa deset stanova, nedopustivo dugo stoje neuseljene.

Njavio je da će, za decembarsku sjednicu, pripremiti kriterijume za raspodjelu tih stanova kao i da će za proljeće pripremiti plan sanacije lokalnih puteva, ali i da će opština u narednom periodu iskoristiti sva sredstva da naplati potraživanja i da milosti neće biti ni prema kome.

Skupština je usvojila odluku o osnivanju "Sportskog centra Žabljak" društva sa ograničenom odgovornošću, koje će upravljati sa novoizgrađenom sportskom dvoranom i odluku o ustupanju na korišćenje autobuske stanice na Žabljaku lokalnom komunalnom preduzeću.

Za potpredsjednika Opštine Žabljak ponovo je izabran Vasilije Jakšić.

Senka Popović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније