Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 10. 2014. 13:48 >> 14:10
2

BOGATA PONUDA

Luštica će podstaći ekonomski rast CG

Projekat "Luštica Bay", koji obuhvata gradnju luksuznih hotela, stanova, marina i golf terena, podstaći će ekonomski rast Crne Gore i obogatiti njenu turističku ponudu, ocijenio je izvršni direktor kompanije "Luštica Development", Daren Gibson.

On je kazao da je "Orascom Development Holding", koji je sa crnogorskom Vladom vlasnik "Luštice Development", oduvijek bio zainteresovan za nove destinacije sa obećavajućim uslovima za poslovne investicije.

“Crna Gora je jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija u jugoistočnoj Evropi, tako da odluka da izaberemo ovu zemlju kao našu treću evropsku lokaciju i nije bila baš tako teška”, rekao je Gibson u intervjuu za Glasnik Privredne komore (PKCG).

"Luštica Bay" je jedinstven grad na crnogorskom primorju koji gradi kompanija "Luštica Development" u zalivu Trašte na poluostrvu Luštica, nadomak Tivta. To je jedan od najvećih aktuelnih projekata na jadranskoj obali koji podrazumijevaju izgradnju u potpunosti integrisane destinacije.

Ukupna vrijednost projekta procijenjena je na 1,1 milijardu eura.

Master plan, kako je dodao Gibson, predviđa projekat veoma niske gustine, sa izgrađenih samo šest odsto od ukupno 690 hektara u" Luštica Bay-u", dok će ostatak biti očuvan u netaknutom prirodnom stanju. U okviru izgrađenog područja, izgradiće se više od hiljadu stanova, oko 500 gradskih kuća i vila, sedam hotela, golf teren sa 18 rupa koji je dizajnirao Gary Player, dvije marine i druge pogodnosti neophodne za punu funkcionalnost grada.

“Ovo je ogroman projekat koji će biti realizovan u narednih desetak godina, a mi smo posvećeni ispunjavanju svih naših obaveza u cilju realizacije projekta", naveo je Gibson.

Prema njegovim riječima, prva faza izgradnje realizuje se po planu i do sada je izgrađeno deset zgrada, sa 70 jedinica čija je predaja vlasnicima planirana za početak naredne godine.

Kako je kazao, sa sedam planiranih hotela, "Luštica Bay" će obogatiti turističku ponudu Crne Gore kroz izgradnju dodatnih hotela i različitih sadržaja koje mogu da ponude.


“Naš projekat će takođe obezbijediti širok spektar radnih mogućnosti za lokalnu zajednicu, što će obogatiti crnogorsku ekonomiju, izgraditi kapacitet i obogatiti radni kadar u okviru lokalnog tržišta rada”, kazao je Gibosn.

Objasnio je da će u okviru luksuznog kompleksa biti ukupno sedam hotela, kategorisanih od četiri do pet zvjezdica, prilagođenih da zadovolje različite zahtjeve posjetioca i poslovnih ljudi koji dolaze u Crnu Goru da uživaju u ovom prelijepom dijelu jadranske obale.

Hoteli će, kako je dodao, biti izgrađeni u skladu sa najvišim građevinskim i ekološkim standardima. Kao i u slučaju rezidencijalnih objekata, inspiracija za arhitektonska rješenja hotela će biti u tradicionalnoj arhitekturi.

Na pitanje koliko će "Luštica Bay" i Porto Montenegro biti komplementarni u turističkoj ponudi Crne Gore, s obzirom na to da će u Tivtu imati dva luksuzna kompleksa koja privlače, prije svih, jahting turiste, Gibson je odgovorio da vjeruje da konkurencija ima veoma dobar efekat na čitavu privredu, jer podstiče sve igrače da razviju i unaprijede svoje proizvode i usluge radi maksimalnih koristi za kupce.

Gibson je zadovoljan crnogorskim poslovnim ambijentom.

“Uspostavili smo profesionalne radne odnose sa javnim i privatnim sektorom. Naročito su Vladom Crne Gore, preko raznih relevantnih ministarstava i Opština Tivat, bili vrlo ohrabrujući i podržavajući partneri”, ocijenio je Gibson, naglasivši da više od 40 odsto zaposlenih u toj kompaniji čine crnogorski građani.


(MINA)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније