Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 11. 2014. 19:02 >> 09:03

MINISTARSTVO FINANSIJA

Veće zarade ako ima unutrašnjih rezervi

Ministarstvo finansija daje punu podršku razmotranju aktuelnih zahtjeva za povećanjem zarada, uz uslov da se potrebna sredstva obezbijede iz sistema unutrašnjih rezervi i eventualnih daljih racionalizacija, ponovo su danas saopštili predstavnici Ministarstva finansija u razgovoru sa predstavnicima sindikata prosvjete, zdravstva, odbrane i vojske i Univerziteta Crne Gore.

Danas je u Ministarstvu održan sastanak u kome su tri pomoćnika ministra i četiri granska sindikata, na zahtjev sindikalaca, razgovarali o mogućnosti za povećanje zarada zaposlenih u javnom sektoru.

U ime sindikata prosvjete na sastanku je bio Predrag Ražnatović, zdravstva – Vladimir Pavićević, odbrane i vojske – Nenad Čobeljić i Univerziteta Crne Gore - Vukašin Zogović.

Predstavnici Ministarstva su, kako je saopšteno, ohrabrili predstanike sindikata da se obrate resornim ministarstvima, u čijoj je nadležnosti prepoznavanje unutrašnjih rezervi i iznalaženje prostora za dodatne uštede.

“Nakon okončanja ovih aktivnosti i eventualnog iznalaženja raspoloživih sredstava u okviru resora, Ministarstvo finansija je u punoj mjeri otvoreno i spremno da se uključi u iznalaženje modela za njihovo preusmjeravanje u svrhu povećanja zarada”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva finansija istakli su da je taj Vladin resor otvoren za konstruktivni dijalog sa sindikatima koji  će rezultirati uvođenjem veće discipline i pravednijeg sistema isplate zarada, a sve u funkciji stvaranja održivog fiskalnog sistema. U tom smislu, apostrofiran je značaj novog Zakona o zaradama u javnom sektoru koji će u punoj mjeri obezbijediti poštovanje principa pravednosti i transparentnosti u sistemu zarada.

U pogledu trenutnih zahtjeva za povećanjem zarada, još jednom je istaknuta obaveza propisana Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, u skladu sa kojom je zabranjeno novo zaduživanje za potrebe podmirivanja tekuće potrošnje.

Ministrastvo finansija pozvalo je predstavnike sindikata da, kroz zajedničko zalaganje za racionalniji odnos prema javnim finansijama, izgradimo stabilan sistem koji će značiti i poboljšanje životnog standarda svih građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније