Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 12. 2014. 08:31 >> 08:27
1

OPOZICIJA PROTIV

Usvojen budžet za 2015. godinu

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su sinoć, glasovima vladajuće koalicije, budžet za narednu godinu, koji, uključujući kapitalni, iznosi skoro 1,85 milijardi eura.

 

Skupština je time završila maratonsku raspravu, nakon što su se poslanici izjašnjavali o 70 amandmana na budžet za 2015, od kojih većina nije prihvaćena.

Ministar finansija, Radoje Žugić, kazao je da ukoliko bi prihvatili sve amandmane to bi opteretilo državni budžet za dodatnih 50 miliona eura.

Budžet su podržala 44 poslanika, a njih 27 iz opozicije je bilo protiv.

Poslanici vladajuće koalicije ranije su ponovili da je budžet za narednu godinu izuzetno razvojni zbog projekta gradnje autoputa, a predstavlja i odgovor Vlade na rizike i izazove ekonomske krize.

Iz opozicije, sa druge strane, navodili su da je budžet niti je razvojni, niti konsolidacioni i upozoravaju na rast javnog duga i mala izdvajanja za javni sektor, posebno zdravstvo.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније