Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 03. 2015. 22:24 >> 22:18

VLADA ODLUČILA

Brodogradilište: Za otpremnine 1,8 miliona

Vlada je zadužila Ministarstvo finansija da zaposlenim u Jadranskom brodogradilistu Bijela, koji su višak, isplati otpremnine u ukupnom iznosu od 1.806.500 eura.

Vlada je danas usvojila prijedlog za rješavanje viška zaposlenih u Jadranskom brodogradilistu AD Bijela koji je dostavilo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

Takođe odlučeno je da se iz budžetskih rezervi isplate zaostali doprinosi u iznosu od oko 1.813.000 eura.

Jadransko brodogradilište AD Bijela se obratilo Ministarstvu saobraćaja i pomorstva zahtjevom za rješavanje sporazumnog raskida radnog odnosa zaposlenih uz isplatu otpremnine za 126 prijavljenih radnika.

U kompanija sada ima 392 radnika, od čega se 126 prijavilo za opciju raskida radnog odnosa. Ukupno potrebna sredstva iznose 3.619.981,48 eura.

Iako je uposlenost u ovoj godini, kao i prethodnih nekoliko mjeseci 2014. godine na zadovoljavajućem nivou, usljed promjena na tržištu i nemogućnosti da se iz obrtnih sredstava prevazilaze problemi sa likvidnošću, odnosno nemogućnosti da se obezbijede sredstva za osavremenjavanje opreme i uvođenje nove tehnologije, neophodno je rješavanje zaposlenih, navedeno je u Predlogu za rješavanje viška zaposlenih u Jadranskom brodogradilištu AD Bijela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније